Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FATURA ÖDEMELERİ ERTELENDİ

FATURA ÖDEMELERİ ERTELENDİ
Türkiye’de kabine toplantısı sonrası alınan tam kapanma kararının ardından birçok kişinin merak ettiği sorunun cevabı geldi. Faturaların son ödeme tarihinin bayram sonu olması ile ilgili karar alındı. Faturalar tam kapanma sonrasında da ödenebilecek.
Koronavirüs salgınında son dönemlerde korkutacak kadar hızlı artışta olan vakalardan sonra, Ramazan ayında düzenlenen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, bayram sonuna kadar tam kapanmaya gidileceği kararını açıklamıştı. Alınan tam kapanma kararı ile birlikte doğal gaz ve elektrik faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidildi.


KAPANMA SÜRECİNDE KESİNTİ OLMAYACAK
Elektrik ve doğal gaz faturalarının son ödeme tarihleri Ramazan Bayramı sonrası yani tam kapanmanın bitmesiyle birlikte başlayacak. Konuyla ilgili olarak enerji yönetimi dağıtım ve tedarikçilere alınan bazı önlemleri ve gerekli bilgileri iletti.  Enerji yönetimi, “Konut ve ticarethanelerin aylık 2 bin lirayı aşan ve ödenmeyen faturaları nedeniyle tam kapanma sürecinde kesinti olmayacak. Tam kapanma süresince ödeme olanağı bulamayan müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan iş yerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmayacak. Zorunlu olmadıkça elektrik kesintisi olmayacak, elektrik ve doğal gaz sayaç okuma faaliyetlerinin devam edecek, arızalara en hızlı biçimde müdahale edilecek ve müşteri hizmetleri merkezleri müşterilerin ihtiyacını karşılamak için dönüşümlü olarak çalıştırılacak” ifadeleri kullanıldı.