Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Fatma Kubilay " Vazgeçmiyoruz"

Fatma Kubilay
Bolu Adliye Sarayı önünde, İstanbul Sözleşmesiyle ilgili Bolu Barosu Avukatları basın açıklamasında bulundu. Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Fatma Kubilay "Uzun yıllar sürdürülen mücadeleler sonucunda hazırlanan İstanbul Sözleşmesi’nden ve bu sözleşme doğrultusunda düzenlenen kazanımlardan asla vazgeçmeyeceğiz. Danıştay’ın Anayasamıza açıkça aykırı olan bu işlemi iptal edeceği inancını muhafaza etmek istiyoruz" dedi
Haber: S.Sevgül Kaba 

Bolu Barosu Avukatları , Adliye Sarayı önünde , Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki göstererek  basın açıklamasında bulundu. Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Fatma Kubilay" İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye  yönelik Cumhurbaşkanı Kararı’nın  Anayasamıza, Kanunlarımıza ve Uluslararası mevzuatlara aykırı olmasına rağmen; Türkiye Barolar Birliği, Barolarımız, Dernekler ,Siyasi partiler tarafından Danıştay 10.Dairesinde açılan iptal davalarında yürütmeyi durdurma taleplerimizin reddi nedeniyle ,01.07.2021 tarihinde ülkemiz sözleşmeye taraf olma sıfatını kaybetmektedir. "dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN VAZGEÇMİYORUZ

 Avukat Fatma Kubilay, "Kadının insan haklarının ihlaline yol açan şiddeti önleme; bunun için de öncelikle devletlere kadın-erkek eşitliğini sağlama, ayrımcılığı önleme yükümlülüğü getiren sözleşme kadınlarımız için çok önemlidir. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmediğimizi belirterek, Sayın Cumhurbaşkanını  Anayasaya aykırı olan bu işlemi kaldırmaya davet ediyor, Kadının insan hakları  kazanımlarından geriye gidişe neden olacak her türlü düzenlemenin karşısında olarak, Türkiye’nin her yerinde Barolar ve Barolarımız Kadın Hukuku Komisyonları/Merkezleri, tarafından kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve İstanbul Sözleşmesinde imzanın çekilmesi işleminin geri alınması  için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz."