Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FATİH METİN’DEN BOLU ÇİFTÇİSİNE DESTEK

FATİH METİN’DEN BOLU ÇİFTÇİSİNE DESTEK
Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin’in 2020 yılının son günlerinde Bolu çiftçisi için kullanılmak üzere çıkardığı ek ödenekle dane mısır, yağlık ayçiçeği ve arpa tohumu alınarak çiftçilere dağıtılmaya başlandı.


 

Bakan yardımcısı Fatih Metin, Ülke genelinde arz açığı olan dane mısır, yağlık ayçiçeği ve arpa tohumu alımında Bolu çiftçisinin sıkıntı yaşamaması için yılsonunda 900 bin liralık ek ödenek çıkartmıştı.  Metin’in çıkarttığı ek ödenekle Tarım İl Müdürlüğü tarafından ilk etapta 80 ton arpa tohumu alınarak çiftçilere dağıtıldı.

 

“BOLU ÇİFTÇİSİ SORUN YAŞAMAYACAK”

Konuyla ilgili Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada tohum dağıtımlarının devam edileceği belirtilerek; “Bakan Yardımcımız Fatih Metin’in, Bolulu çiftçilerimiz için kullanılmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gönderdiği ödenek, ülkemizde arz açığı olan dane mısır, yağlık ayçiçeği ve arpa tohumu alımı yapılacak ve %50 hibe destekli olarak çiftçilerimize dağıtılacaktır. İlk etapta 4.000 dekar alan için 80 ton arpa tohumu alınarak üreticilerimize dağıtımına başlanmıştır. Yazlık ekim sezonu bitmeden dağıtımlar tamamlanacaktır. Bununla birlikte 3.500 dekar alan için 500 torba dane mısır ve 8.000 dekar alan için ise 400 torba yağlık ayçiçeği tohumları, mart ayı içerisinde alınarak yoğun ekim yapılan Merkez ve Göynük ilçelerimizdeki üreticilerimize dağıtılacaktır. Amacımız üreticilerimizin en büyük girdilerinden olan tohumu uygun fiyata tedarik etmek ve üretimimizi arttırmak olup yeni projelerimiz yıl içerisinde devam edecektir” ifadelerine yer verildi. 

Etiketler: bolu haberler