Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FATİH METİN’DEN BOLU ÇİFTÇİSİNE 900 BİN LİRA ÖDENEK

FATİH METİN’DEN BOLU ÇİFTÇİSİNE 900 BİN LİRA ÖDENEK
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, yılın son haftasında Bolu çiftçisi için kullanılmak üzere 900 bin lira ödenek gönderdi.

Yıl boyunca Bolu çiftçisinin tüm isteklerini yerine getiren Bakan Yardımcısı Fatih Metin, yılın son haftası ek olarak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kullanması için 900 bin liralık ödeneği İl Özel İdaresi hesaplarına aktardı.

 

ÖDENEK ÇİFTÇİLER İÇİN KULLANILACAK

Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin tarafından İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılan 900 bin lira ödenek 2021 yılında Bolu çiftçisi için kullanılacak. Gelen bu ödenek ile İl Müdürlüğü, Bolulu çiftçilerin ihtiyacı olan tarımsal girdilerden tohumluk temin edilerek %75 hibeli olarak dağıtımı gerçekleştirilecek.

 

BOLULU ÇİFTÇİLER DESTEKLENECEK

Dağıtılacak tohumluklar özellikle ülkemizde arz açığı olan buğday, mısır, ayçiçeği, arpa vb. gibi ilimizde de ürün deseninde bulunan bitkilerden oluşacak. Yine gelen ödenek ile tohumluk haricinde küçük aile işletmelerine yönelik sera yapımı, çilek, ahududu ve böğürtlen gibi gelir getirici projeler uygulanarak Bolulu çiftçiler desteklenecek. Bu desteklemelerle ilgili Bolulu çiftçilerin il ve ilçe tarım müdürlüklerine müracaat etmeleri yeterli olacak.

Etiketler: bolu haberler