Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FATİH METİN KARADERE TÜNELİNİ İNCELEDİ

FATİH METİN KARADERE TÜNELİNİ İNCELEDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, bir dizi incelemede bulunmak üzere Bolu’ya geldi. Bolu’daki incelemelere Karadere Tüneli ile başlayan, Fatih Metin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada proje hakkındaki son gelişmeleri anlattı.


Tünel içi betonlama işlemi ve kamulaştırmanın Bolu Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini ifade eden Metin, “Bunu bekliyoruz. Belediye bir an önce ihalesini yapsın, biz de işimizi hızla devam ettirelim. Bir de, yine içme suyu hattını yaptığımız 9 km’lik bölümde de 1,9 km’lik kamulaştırma bölümü var. Bunu da belediyenin yapması lazım.” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, beraberinde, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, partililer ve gazetecilerle birlikte tünelde incelemelerde bulundu.

Yaptığı incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Fatih Metin Karadere Tüneli projesi ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başladı. Metin, “Bolu’ya her geldiğimde, şahsımın sorumluluğunda olan Tarım ve Orman Bakanlığı çerçevesindeki hizmet alanlarımızı ziyaret ediyoruz. Vatandaşa ulaştırma noktasında mesafe kat ettiğimiz işleri yerinde inceliyoruz. Hızlı bir şekilde vatandaşımızın hizmetine sokulması noktasında da gerekli talimatlarımızı veriyoruz ve denetime geliyoruz. Bizim için çok önemli bir proje olan, Ak Parti’nin Bolu Merkez açısından büyük ihtiyaç olarak gördüğü içme suyumuzun inşaat alanını her geldiğimde seyrediyor ve yapılan çalışmaları yerinde inceliyoruz. Bugün de il başkanımız, ilçe başkanımız ve kadın kolları başkanımızla beraber, bu hizmetin aldığı mesafeyi incelemeye geldik.

Şu anda önünde bulunduğumuz yer, kaynaktan bu tarafa kadar 3,6 km’lik bir tünel. Bu tünelin içinden içme suyu borusunun tesisatı yapılacak. 3,6 km’lik tünelin beton kaplamasının belediye tarafından yapılmasını bekliyoruz. Allah’a çok şükür, ben bakan yardımcısı olduktan sonra buradaki işin hızlı yürümesi anlamında, 2019 yılının ikinci yarısı itibariyle 5 buçuk milyon TL’lik bir ödeneği tahsis ettik. Müteahhit, hızlıca çalışmasına başladı. Bu kapsamda da şu anda 3 km’lik tesisatımızın yapımı devam ediyor. Biraz sonra yapımı 1,7 km yapılmış olan ve 3 km’ye tamamlanacak olan tesisatın yapım işlemini yerinde inceleyeceğiz.” diye konuştu.

“BELEDİYEMİZİN ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMASI İLE İÇME SUYUNA KAVUŞACAĞIZ”

Fatih Metin, konuşmasının devamında, Bolu Belediyesi tarafından betonlama işlemi ve kamulaştırmanın yapılması halinde neticeye ulaşılacağını kaydederek; “Bu hattı şöyle tarif etmek lazım; 12,6 km’lik hattın 3,6 km’si bu tünel. Buradaki betonlama işlemi belediye tarafından yapılacak. Yine bu hat üzerinde 1,9 km’lik bir hat için de kamulaştırma işlemi yapılması lazım. O da belediye tarafından yapılacak. Dolayısıyla biz de, 12,6 km’lik hattın içme suyu tesisatı işlemini yapmış olacağız. Biz, hizmetlerimize Allah’a çok şükür devam ediyoruz. Bolumuz 17 yıldır olduğu gibi, artarak hizmet almaya devam edecek. Vatandaşımızın bize verdiği emaneti en iyi şekilde taşıma gayreti içerisinde çalışıyoruz. İnşallah bugün, Bolu’nun bir hayali olan içme suyu tesisatının yapım işlemini neticeye vardırmak üzere buradayız. Belediyemizin de üstüne düşen bu iki görevi yapması ile beraber bir an önce Bolumuzun içme suyuna kavuşmasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

“BİR AN ÖNCE BELEDİYE BUNLARI YAPARSA 3 AYDA BİTİRİRİZ”

Belediyenin yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde 3 ayda projeyi bitireceklerini söyleyen Fatih Metin;  “DSİ’yi bekleyecekleri bir durum yok, DSİ zaten çalışıyor. İçme suyu hattı ile ilgili yapım işlemimiz devam ediyor. Burada bazı konuları netleştirmekte fayda var. Kaynaktan Bolu’nun içme suyu şebekesinin bağlandığı yere kadar ki 12,6 km’lik bir bölüm var. Bunun 3,6’sı tünel, 9 km’si de toprak altından döşeyeceğimiz içme suyu hattı olacak. DSİ olarak, o boruların yapım işlemi şu anda devam ediyor. Oraya da bu sene 5,5 milyonluk ödenek ayırdık ki iş hızlı yürüsün diye. Belediyenin yapacağı iki tane iş var; tünel şu anda bir malzeme ile kaplanmış durumda ama asıl bu tünelin işlev görmesi için ve içme suyu hattının döşenmesi için betonla kaplanması gerekiyor. Biz, bunu bekliyoruz. Belediye bir an önce ihalesini yapsın, biz de işimizi hızla devam ettirelim. Bir de, yine içme suyu hattını yaptığımız 9 km’lik bölümde de 1,9 km’lik kamulaştırma bölümü var. Bunu da belediyenin yapması lazım. Şu ana kadar belediye bu konuda adım atmış değil. Bir an önce belediye bunları yaparsa, 3 ay içerisinde işi bitiririz.” diye konuştu

“BELEDİYE ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALI”

Bakan Yardımcısı Fatih Metin, sözlerini şöyle tamamladı; “Bu tünelin güçlendirilmesi noktasında beton kaplama yapılması gerekir. Eğer yapılmadığı takdirde, burası her geçen gün işlevini kaybeder durumda. Görevi var, belediye üstüne düşeni yapmalı. Buna ne mazeret üretiyorlar onu da bilmiyorum. Bizler, Bolu’nun hizmetindeyiz, hangi makamda olursak olalım. Eğer belediye başkanımız “ben beceremiyorum, yapamıyorum” derse, Allah’ın izni ile elimizi taşın altına koyarız. “Ben belediye başkanı olarak üstüme düşeni yapamıyorum” derse, biz de bu görevi yerine getiririz.“