Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FATİH METİN GÖLKÖY’DEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

FATİH METİN GÖLKÖY’DEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Devlet Su İşleri'nce rekreasyon çalışması yapılan Gölköy Baraj ve mesire alanındaki çalışmaları incelemek üzere Bolu’ya geldi. Metin; “Aile ağırlıklı bir yer olmasını istiyoruz. Peyzaj çalışması bittiğinde halkın kullanımına daha fazla açık bir hale gelecek. Gölköy’de bir mesire alanı olacak. Bu alanda vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde piknik yapabilecekleri bir yer olacak” dedi.

Haber: Aslı Akış

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gölköy Projesi'nin ilk ayağı olan barajı çevreleyen 5 kilometre uzunluğundaki yolun yapımı ve bölgede gerçekleştirilecek diğer çalışmalar ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Metin, Gölköy’ün yeni halinin yakında açılacağını belirterek, Gölköy’e 7,5 milyonluk bir yatırım daha yapacaklarını vurguladı.

“GÖLKÖY’DE BİR MESİRE ALANI OLACAK”

Bolu'nun sulama ihtiyacının karşılandığı ve aynı zamanda da bir mesire alanı olan Gölköy Sulama Göleti'nin çevresinde yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgiler veren Metin, “Bolu bir cennet. Burası bir içme suyu havzası, bunun dışında vatandaşımın kullanımına açtığımız yerler de vatandaşımızın daha rahat gelip, pikniğini yapabileceği bir yer, eğlencesini yapabileceği bir alan oluşturmuş olacağız. Aile ağırlıklı bir yer olmasını istiyoruz. Peyzaj çalışması bittiğinde halkın kullanımına daha fazla açık bir hale gelecek. Gölköy’de bir mesire alanı olacak. Bu alanda vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde piknik yapabilecekleri bir yer olacak. Bunu 2 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü ve DSİ ile ortaklaşa yapıyor. Açılışı 2021’de yapmayı planlıyoruz. Devlet su işleri personelimiz 24 saat burada çalışıyor. Bolu’da yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırımla dere ıslah çalışmalarımız devam ediyor.  Gölköy’e gelirken yolda kalan bir köprü var. O köprüyü de DSİ olarak yapıp genişleteceğiz. Orası da 7,5 milyonluk bir yatırım” ifadelerini kullandı.