Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FATİH METİN AÇIKLIK GETİRDİ

FATİH METİN AÇIKLIK GETİRDİ
Geçtiğimiz günlerde Mudurnu İlçesinin Hüsamettindere Köyünde ormanda mantar toplayan 2 kişiye ceza kesilmesi üzerine Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin konuyla ilgili açıklama yaptı. Metin, konunun kamuoyuna yanlış yansıdığını belirtti.


Mantar topladığı için hiç kimseye ceza kesilmeyeceğini dile getiren Metin, İl dışından gelip, Mudurnu’da ki köylüleri rahatsız eden, ormanlık alanda silah kullanan 2 kişiye, köylülerin şikayeti üzerine ceza kesildiğini dile getirdi.

 

‘HİÇ BİR KÖYLÜMÜZE MANTAR TOPLADIĞI İÇİN CEZA KESİLMEMİŞTİR’

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım Ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin; “Hafta sonu Mudurnu İlçesinin, Hüsamettindere Köyünde ormanda mantar toplayan 2 kişiye ceza kesildiği şeklinde bir haber kamuoyuna yansıdı. Hiçbir köylümüze veya Bolulu vatandaşımıza ormanda mantar topladığı için ceza kesilmiş değildir. Hafta sonu gerçekleşen olayda, İl dışından Mudurnu’ya gelen 2 vatandaşın, ormanlık alanda mantar topladığı ve silah kullandığı şeklinde köylülerimizden şikayet gelmiştir. Köylülerimizin şikayeti ve rahatsızlığı üzerine, İl dışından gelen bu 2 vatandaşa Jandarma ekiplerimiz ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından müdahale edilerek ceza kesilmiştir” ifadelerine yer verdi.

 

‘VATANDAŞIMIZIN HUZURUNU BOZAMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR’

Cezanın tamamen vatandaşların şikayeti üzerine gerçekleştiğini belirten Metin; “Hiç kimsenin İl dışından gelip, Bolu’nun ormanlarında vatandaşlarımızı rahatsız etme hakkı yoktur. Bu konuda tamamen köylülerimizin şikayeti ve rahatsızlığı üzerine gerçekleşmiştir.  Hem Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz hem de Jandarma birimlerimiz Bolulu hemşerilerimizin huzuru ve güvenliği için elinden gelini yapmaktadır. Konunun kamuoyuna yanlış yansıması ekiplerimizi de, bizleri de üzmüştür” dedi.       

 

 

Etiketler: bolu haberler