Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Fahrettin Koca açıkladı, işte aşıda yeni yöntem

Fahrettin Koca açıkladı, işte aşıda yeni yöntem
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Aşıda yeni bir teknik söz konusudur. Bu yeni teknikte aşının burundan sprey olarak uygulanması amaçlanmaktadır” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, burundan sprey olarak uygulanan İntranazal Covid aşısı tekniğinin Faz 1 çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

 “KENDİ AŞIMIZ, KENDİ SİLAHIMIZDIR”

Yerli aşı çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Bakan Koca,Aşının uzun vadeli bir ihtiyaç olacağı açıktır. Böyle bir salgında, bir başka ülkenin ürettiği aşıya bel bağlamaksa yanlıştır. Tedarikte zorlanmanın ötesinde, bunun ekonomik bedelleri de ağır olur. Kendi aşımız, kendi silahımızdır.

“NİSAN AYI SONUNDA FAZ 3 AŞAMASINA GEÇİLECEK”

Yerli aşı çalışmalarımız, bu anlayışla, sonuca doğru önemli gelişmeler kat ediyor. Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen İnaktif aşı Faz 2 safhasındadır. Son gönüllünün ikinci doz aşısı 9 Nisanda yapılacak, sonuçların elde edilmesini takiben Nisan ayı sonunda, son aşama olan Faz 3 aşamasına geçilecek” diye konuştu.

 “VLP AŞISININ FAZ 1 ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

VLP (Virus Like Particle) adı verilen aşı türünün çalışmalarına da başlandığını ifade eden Koca, “Bir diğer önemli gelişme şudur: Ülkemiz, bugün, VLP (Virus Like Particle) virüs benzeri parçacık aşısının Faz 1 çalışmalarına başlamıştır. Bu aşı türü, tüm dünyadaki en İnovatif aşı adaylarından biridir” şeklinde konuştu.

 “YILDA 250 MİLYON DOZ AŞI ÜRETİLEBİLECEK”

Yerli aşı çalışmalarında, burundan sprey olarak uygulanması amaçlanan yeni bir tekniğin Faz 1 çalışmalarına başlanacağını sözlerine ekleyen Bakan Fahrettin Koca, “Aşıda yeni bir teknik söz konusudur. Bu yeni teknikte aşının burundan sprey olarak uygulanması amaçlanmaktadır. İntranazal Covid aşısı denilen bu aşının da çok yakında Faz 1 çalışmalarına başlanacak. Türk bilim insanlarının bu girişimi sonuçlanırsa, bu, dünyadaki ilk İntranazal Covid aşısı olacak. Üretim verimliliği son derece yüksek olan bu aşıdan sadece 1 tesiste, yılda 250 milyon doz üretilebilecek” ifadelerine yer verdi.