Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EVDE KAL ÇAĞRISINA BÜYÜK ORANDA UYULDU

EVDE KAL ÇAĞRISINA BÜYÜK ORANDA UYULDU
Bolu'da zorunlu haller dışında sokağa çıkanların haricinde vatandaşlar hafta sonu evde kalmayı tercih ediyor. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan tedbirler kapsamında, kentin işlek caddelerinin giriş ve çıkışlarında polis ekiplerince oluşturulan kontrol noktalarında denetimler devam ediyor.


Kentin en işlek caddesi olan izzet Baysal Caddesi ile Anıtpark Meydanında sakinlik hakim oldu. Zorunlu haller dışında sokağa çıkanların haricinde vatandaşların evde kalmayı tercih ettiği gözlendi.

Polis ekipleri ve zabıta memurları, anonslarla vatandaşları evde kalmaları konusunda uyarıyor. Öte yandan, okunan ezanların ardından da vatandaşların evlerinde kalmaları yönünde uyarılarda bulunuluyor.

Vatandaşlar, cuma günü kurulan mahalle pazarlarına giriş yaparken kontrol ediliyor. Zabıta ekipleri, pazara girmek isteyen vatandaşlara eldiven ve maske takmaları konusunda uyarılarda bulunurken, maskesi olmayanlara maske veriyor.

İl merkezinden ilçelere ve köylere gidişler de kontrol altında tutuluyor. Bolu'nun diğer illerle bağlantısını sağlayan D-100 kara yolu ile Anadolu Otoyolu’ndan kent merkezine girişlerde oluşturulan kontrol noktalarında da sürücülerin ve yolcuların ateşi ölçülüyor.

Bolu Belediyesi ekipleri, mobil hizmet aracıyla vatandaşların bazı işlemlerini buradan yapabilmesine imkan sağlıyor.