Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EV KADINLARI EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATIŞA ÇIKARDI

EV KADINLARI EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATIŞA ÇIKARDI
Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Emek Pazarı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın katıldığı programla açılırken, ev kadınları ürettikleri ürünleri tezgâhlara yerleştirdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Kadın Emek Pazarı’nın ilk tezgahları, Bolu Belediyesin Katlı Otoparkının 6’ncı kuruldu. Bolulu kadınların el emeği ürünlerinin satılacağı pazarın açılışı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve vatandaşların katılımında gerçekleştirilen programla yapıldı.

“SİZDEN PARA İSTENMEYECEK”

Bolu’nun böyle bir pazara ihtiyacı olduğunun altını çizen Özcan, “Böyle bir ihtiyaç vardı Bolu’da. Talep de vardı. Bütün Bolu’nun bu Kadın Emek Pazarı’ndan haberinin olmasını sağlayacağız. Size yardımcı olacağız. Herhangi bir işgaliye adı altında sizden para istenmeyecek. Yeter ki siz elde ürettiklerinizi paraya çevirip, evinin ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz. Talep çok artarsa, daha uygun bir yer öneriniz olursa buna da açığız. İlla burası kalacak bir şeyimiz yok” dedi.

“BEREKETLİ OLSUN İLK GÜNÜMÜZ”

Pazarın amacının kadınların ev ekonomisine destek sağlaması olduğunu belirten Özcan, “İlk etapta burayı seçmemizin sebebi, soğukta ve sıcakta sıkıntı yaşamayın şeklindeydi. Çünkü yazın çok sıcak oluyor, kışın çok soğuk oluyor. Burada amacımız, çalışamayan ev kadınlarımızı evde üretime teşvik etmek. Böylelikle aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlayabilmek. Eksiklerimiz olduğumuz da bunu arkadaşlarımıza bildirin, biz bunu düzeltmeye çalışalım. Bereketli olsun ilk günümüz” ifadelerini kullandı.

PAZAR GEZİLDİ

Açılışın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar pazar tezgahlarını gezdi. Pazarda el örmesi kıyafetler, el yapımı dekorasyon ürünleri, el yapımı oyuncaklar ve Bolu’ya has yiyecekle yer aldı.

Etiketler: bolu haberler