Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

“ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM”
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, korona virüs salgınından olumsuz etkilenen yerel esnafa destek olmak amacıyla alışverişlerinin buralardan yapılması çağrısında bulundu. Ateş; “Yerel esnaf bizim önceliğimiz, pozitif ayrımcılığımız. Biz buradan tekrar çağrıda bulunuyoruz, yerel esnafımıza sahip çıkalım” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Korona virüs ile mücadele edilen bu dönemde yerel firmalar zor günler geçiriyor. Pandemi dolayısıyla getirilen kısıtlamalar işletmelere ekonomik yük getirdi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı hibe ve nefes kredisi darboğazdaki işletmelere bir nebze de umut ışığı olsa da salgın sebebiyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kalanlar işyerlerin yeni desteklere ihtiyacı var. Salgın tedbirleri kapsamında kapanan ve kısıtlı çalışan işletmelerin kira ödemeleri, vergileri, işletme giderleri göz önünde bulundurulduğunda hizmet sektörü ağır tahribat yaşadı.

Pandemi döneminde zor günlerden geçen esnaf için yeni hibeler ve destekler açıklandı. Yeni yardımları Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş değerlendirdi. Mevcut durumda özellikle yerel esnafın ve hizmet sektörünün çok zor durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Ateş, yardımların yeterli olmayacağını belirterek, yerel esnaf için yardım çağrısında bulundu.

“VERİLEN DESTEKLER HİÇBİR ZAMAN YETERLİ OLAMAZ”

Durumun kötü olduğunu belirterek, verilen desteklerin yeterli gelmeyeceğini dile getiren Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, “ Zor ve uzun bir süreç, belirsiz bir süreç. Kontrolümüzün dışına çıktığı bir süreç. Aslında esnaf çok mağdur. Bu noktada verilen destekler hiçbir zaman yeterli olamaz. Bir taraftan da baktığımız zaman devletimizin ve hükümetin bütçesi belli ama daha fazla kaynak bulunarak iyileştirmeler söz konusu olabilir mi, olabilir. Burada hizmet sektörü çok yara aldı. Özellikle hizmet sektörünün göz önüne alınması gerektiğine inanıyoruz. Zaten hükümet de bunu biliyor, yani buna göre çalışmalar yapılıyor. Biz de KGF kredilerinin tekrar yenilenmesi hatta kredi alan arkadaşlarımın krediyi kredi ile kapatmaları söz konusu olabilir. Bu noktada şu andaki kredilerimiz çok yüksek faizde. Alınan kerdiler düşük faizlerdi. Bunu kapatmak için çok çok borçlanma ihtimali var” dedi.

“CUMHURBAŞKANI’MIZA BU KONULAR İLETİLECEK”

Esnafın yaşadığı sorunların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletileceğine değinen Başkan Ateş, “Süreçte uzun sürüyor, yani kısa bir sürecimiz belli değil. Bu hafta bizim TOBB’un genel kurulu var. Rıfat Bey de bu konuda bir anket çalışması yaptı. Odalarımızdan bizlerden bilgi aldı. Biz de sahanın içerisinde olduğumuz için her sektörden bir temsilcimiz var. Bu noktada biz de arkadaşlarımızın bilgilerini aldık. Bu bilgileri TOBB ile paylaştık. Genel kurulda Cumhurbaşkanı’mıza bu konular iletilecek ve yeterli değil. KGF kredilerinin acil yine çıkması, düşük faizle çıkması, hem borçların ertelenmesi… Bu taleplerimiz bitmez aslında. Süreç zor, bazılarının iyi olabiliyor ama çoğunun, hizmet sektöründe olan kişilerin sıkıntıları büyük” ifadelerini kullandı.

“YEREL ESNAF BİZİM ÖNCELİĞİMİZ”

Yerel esnaf için pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, “Yerel esnafa sahip çıkalım” çağrısı yapan Ateş, “Bu noktada bizim daha yeni beklentilerimiz var. Biz zor bir süreçteyiz. Baktığınız zaman ulusal firmalarımızın bu noktada daha iyi olduğunu görebiliyoruz. Bizim varımız yoğumuz Bolu. Biz Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’yız. Yerel esnafımıza sahip çıkmak noktasında her ilin bir açıklaması vardır. Bizim de ilimizin açıklaması budur. Yarın öbür gün cenazemizde, doğumumuzda, ölümümüzde hep beraber yerel esnaf bizim yanımızda. Ticaretimizde de yanımızda. Biz yerel esnafla birlikte hareket etmek zorundayız. Yerel esnaf bizim önceliğimiz, pozitif ayrımcılığımız. Biz buradan tekrar çağrıda bulunuyoruz, yerel esnafımıza sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler