Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ESNAFA YÖNELİK KOVİD-19 TEDBİRLERİ SIKI TUTULUYOR

ESNAFA YÖNELİK KOVİD-19 TEDBİRLERİ SIKI TUTULUYOR
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Türker Ateş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyete başlayan esnafın tekrar kapanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Ateş, kent genelinde vakaların arttığı için mümkün olduğu kadar kontrolün elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.

“AMACIMIZ KONTROLÜ ELDEN BIRAKMAMAK”

Bolu TSO'da kurulan ekibin sürekli esnafı gezdiğini dile getiren Ateş, " Açıkçası söylemek gerekirse açılmalarla birlikte vakalar artmaya başladı ama esnaf da çok sıkıntı içerisinde. Uzun bir süredir bu açılmaları bekliyordu. Dolayısı ile iki ucu tehlikeli bir noktadayız. Bizim amacımız mümkün olduğu kadar kontrolü elden bırakmamak. TSO’dan da bir ekip kurduk. Esnaflarımızı geziyoruz. Mümkün olduğu kadar dikkat etmeye çalışıyoruz. Esnafımız uzun bir süredir durgun bir haldeyken şu anda işletmeleri açıldı. Onun heyecanı ile hareket ediyor. Ama kontrolü elden bırakmamaya çalışıyoruz. Esnafımız bizim için önemli. Biz herkesin ticaretinin devam etmesi yönündeyiz. Ama bir taraftan da baktığımız zaman sağlıktan öte bir şey yok. Çok değerli kişileri kaybettik. Bu noktada herkes üzerine düşeni yapacak.  Esnafımız da üzerine düşeni yapacak. Bu süreci bir daha kapanmamak adına kontrollü bir şekilde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Esnafın sıkıntılarını bildiklerini belirten Ateş, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Ateş; Kapanmalarda sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Gerçekten esnaf adına baktığımızda bıçak kemiğe dayanmış noktada. Ama bu süreçte onlar da bu zor şartlarda açıldıklarının farkında. Bize ve uygulamalara da olumlu bakıyorlar. Hep beraber neyin yanlış yapıldığını araştırıyoruz. Hatta bazen bize yanlış yaptıkları bir ley var mı diye kontrol etmemizi istiyorlar. Bu noktayı kontrollü yapacağız. En çok kapanan esnaflara yardımcı olmak zorundayız. Hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. Onların bir daha kapanmaması için herkes üzerine düşeni yaptığı sürece bu kapanmalar bir daha olmaz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“SÜREKLİ RİSK ALTINDAYIZ”

Türker Ateş, salgın nedeniyle çok değerli insanların hayatını kaybettiğini belirterek, “Gittikçe artan bir vaka var. İller arasında geçişler çok fazla. Özellikle biz bolu ili nüfusu yoğun olan bir yeriz. Yani İstanbul Ankara ve Eskişehir gibi illerin ortasında olan bir iliz. Sürekli insan akımı var. Benzinlikte yakıt alan kişi virüslü olabilir. Bir de hizmet sektörünün çok olduğu bir yeriz. Otelleri olan ve mesire alanları olan bir ilimiz belki en fazla hareketli nüfus alan illerin başında geliyoruz. Dolayısı ile bu akım durmadığı sürece bu iş yavaşlamaz. İstanbul’un Ankara’nın Eskişehir’in renkleri değişmediği sürece Bolu’daki renk de değişmez. Sürekli biz risk altındayız”  diye konuştu. 

Etiketler: bolu haberler