Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Esnaf zor durumda, intihar etmeyi düşünenler var

Esnaf zor durumda, intihar etmeyi düşünenler var
Tüm Türkiye'de Cafe ve restoran sahipleri dört gözle kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilgili kararı bekliyor. Bu kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte restoran ve kafelere 45 dakikalık bir süre sınırının getirilmesi ile ilgili düşüncelerini belirten Bolu'da Cafe sahibi Erdem Yılmaz, " Biz bu alınacak karar razı durumdayız. Esnaf olarak zor durumdayız. İntihar etmeyi düşünen arkadaşlarım oldu. Çok ciddi sıkıntılar içindeyiz " dedi.
Haber: S.Sevgül Kaba
Türkiye'de büyük bir heyecanla Cafe ve restoran sahipleri kısıtlama kararlarının kaldırılması ilgili açıklama bekliyor. Bu açıklamayı bekleyen Cafe sahiplerinden biri olan Erdem Yılmaz konu ile ilgili düşüncesini söyleyerek" Biz bu alınacak karara razı durumdayız. En azından  bir döngü oluşup bizi rahatlatacaktır. Şuan Bolu'da 150 tane kayıtlı Cafe vardı. 150 si açamayacak durumda. En azından masrafları çıkarmaya bakacağız. Açık olan yerlerde zarar ediyor zaten. İlk Pandemi döneminde dükkan sahipleri kiralarda yardım yaptı ama şimdi yapamıyorlar. " dedi. Yılmaz yaklaşık bir senden beri bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek Bolu'da Pandemi sürecinin başarılı gittiğini ve bu konuda esnafların rahatlatılması gerektiğini söyledi. 

Cafe sahibi Erdem Yılmaz" Çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Yok bu işin sonunda intihar etmeyi düşünen esnaf arkadaşlarım var. İlimizde ki esnaf biraz da olsa rahatlatılmalı. Burada bunu sağlayacak olan kurumlara çok iş düşüyor aslında.   Esnafı rahatlatmak  için bu uygulamaya  bir an önce  bana başlanılmalı. Bolu'da şuan da  vaka durumunda bir rahatlama var . Bu şekilde bir uygulamada olsa biz açılsın diyoruz. İleri ki zamanlarda tamamen açılması taraftarıyız. Biz bu uygulamada kar amacı zaten gütmüyoruz en azından masraflar çıkacaktır ve  psikolojik açıdan bir rahatlama sağlanacaktır" dedi..