Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Eski Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı oldu!

Eski Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı oldu!
Ankara/Altındağ eski Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı oldu. Tiryaki'nin Bakan Yardımcısı olması tarım sektöründe sürpriz atama olarak değerlendirildi.

Orman Bakan Yardımcıları görevlerinden alındı. Görevlerinden alınan Bakan Yardımcılarının yerlerine ise atamalar yapıldı. Buna göre eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı oldu. 

VEYSEL TİRYAKİ KİMDİR HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

8 Nisan 2022'de Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Veysel Tiryaki 12 Mart 1965 tarihinde Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde dünyaya gelmiştir. 2004 yılında Altındağ Belediye Başkanı seçilen Veysel Tiryaki, üç dönem boyunca Altındağ Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Tiryaki, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede Kamu yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Tiryaki, doktora derecesini Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü taşınmaz geliştirme anabilim dalında aldı. Aynı zamanda 1992 yılında Yerel Yönetimler ve Mesleki incelemelerde bulunmak üzere 6 ay İngiltere'de kalan Veysel Tiryaki, 1998 - 1999 yıllarında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde "Kamu Yönetimi Yüksek Lisans" programını tamamladı.

Belediye başkanlık görevine gelmeden önce Ağaçören, Tufanbeyli, Hasankeyf ve Arhavi ilçelerinde Kaymakamlık; Artvin ve Osmaniye illerinde Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. Evli ve üç çocuk babası olan Veysel Tiryaki, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Veysel Tiryaki, Eylül 2020'de yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı ile Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Hacettepe Teknokent'in Genel Müdür'ü olarak atanmıştır. Veysel Tiryaki, 8 Nisan 2022 Cuma tarihinde yayımlanan kararname ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.
Etiketler: bolu haberler