Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ersan Türkoğlu" Torpille işe alım olduğu söyleniyor"

Ersan Türkoğlu
Farklı içlerde Orman Bölge Müdürlüklerine alınan personellerle ilgili konuşan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, “AK Parti içerisinde siyaset yapan arkadaşlarımızın öngörüsüyle, torpille işe alımlar olduğunu ifade ediyorlar” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Orman Bölge Müdürlüğü’ne gerçekleşen geçici işçi alımlarıyla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Türkoğlu, geçici işçilerin işe alımları noktasında AK Partili siyasetçilerin torpil devreye soktuğunu iddia etti.

“AKP TEŞKİLATINDA SIKINTILAR OLDUĞU KULAĞIMIZA GELEN BİLGİLER ARASINDA”

AK Parti’nin konuyla ilgili farklı insanları işe sokmak için sıkıntı yaşadığını ifade eden İlçe Başkanı Türkoğlu, “Bu günlerde Orman Bölge Müdürlükleri’ne personel alımı yapılıyor, geçici personel alımı yapılıyor. Bize gelen vatandaşların buralardan ekmek parasını çıkaracak olan kardeşlerimizin, bunların siyasi bir kimliği de yok.  AK Parti içerisinde siyaset yapan, üst makamlarda siyaset yapan arkadaşlarımızın öngörüsüyle alındığını, ormandaki, ormanla ilgili konulardaki becerisine, yetisine bakılmaksızın torpille işe alımlar olduğunu ifade ediyorlar. Bu konuda AKP teşkilatının içerisinde de sıkıntılar olduğu yani kimin alınacağı konusunda, yani kime daha yakın insanların işe alınacağı konusunda sıkıntılar olduğu yine bizim kulağımıza gelen bilgiler arasında” dedi.

“İŞSİZLİĞİN GELDİĞİ NOKTAYI BİR DAHA GÖSTERİYOR”

Durumu, Türkiye’nin kötü noktada olduğuna dair bir gösterge olarak tanımlayan Başkan Türkoğlu “Biz kamuya ait bütün kurumların kamu kurumu olduğu ve her Türk vatandaşının bu kamu kurumlarında özellikle emeğiyle çalışan her türlü emeğiyle çalışan vatandaşlarımızın çalışma hakkının olduğuna inanıyoruz. Elbette kilit noktadaki isimlere siz kendinize yakın isimleri atamak istersiniz, bu işin doğasında var. Kendinize yakın bu işi becerebilecek ehliyete sahip insanları alma noktasında. Ama ormanda çalışıp belli bir süre evine ekmek götürecek kişilerin ekmeğiyle oynamak, AKP içerisindeki siyasi yapıya göre tepeye en yakın insanları almak için bir mücadele olması memleketimizin geldiği noktayı, işsizliğin geldiği noktayı bir daha gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARI GÜNDEME GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Konunun önemli olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, “Samimi olarak söylüyoruz. Bolu’da yine fabrikalarımız falan oldukça fazla,  insanlarımız kısmen iş bulmak noktasında sorun yaşamıyor. Ama fabrikaların olmadığı Kıbrısçık gibi, Mengen gibi, Mudurnu gibi, Göynük gibi ilçelerimizde kamuya alınan geçici işçiler çok hayati önem taşıyor. Küçük yerlerde insanlar kimin tarafından nasıl işe alındığını çok iyi biliyor. Yani hangi vesile ile işe girdi, hangi vesile ile orada çalışıyor, insanlar çok iyi biliyor. O bağlamda biz sadece Bolu merkezin değil, ilçelerimizin, ilçe başkanlarımız aracılığıyla da burada sesi olmaya, sorunları gündeme getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.