Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ERGE’NİN RESİM SERGİSİ ÇOK BEĞENİLDİ

ERGE’NİN RESİM SERGİSİ ÇOK BEĞENİLDİ
13 yaşındaki Nehir Erge, İç dünyasını boyalarla resimlere aktarıyor. Salgın döneminde başlayan resim merakıyla eserler üreten Erge, resim yapmayı tutku olarak belirtiyor.

Haber: Aslı Akış

Yurdaer Kalaycı Kültür ve Sanat Merkezindeki resim sergisi açılışına;  Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, 8. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Nehir Erge, ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Hayallerini, kaygılarını, sevinçlerini tuvale aktarıyor, yağlı ve akrilik boyayla özgün resimler yapıyor. Küçük yaşlardan itibaren resme ilgisi olan Nehir Erge, farklı çalışmalarla tuale yansıttığı resimlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

“EN SEVDİĞİM HOBİM, TUTKUM”

Resim yapmanın kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu ifade eden Erge; “Resim yapmayı çok seviyorum. Özellikle pandemi döneminde resme yöneldim ve fazla resim yaptım. Resim yapmak benim en sevdiğim hobim, tutkum. İlerinde güzel sanatlar fakültesinde okuma istiyorum.” dedi.  

76 FARKLI ÇALIŞMASINI SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNDU

Erge,  resimleri çizerken hayal ettiğini de dile getirerek; “Resim çizerken orayı hayal ediyorum, bakarak yapıyorum. Orada hissettiğim duygular tuale yansıtıyorum. Çok seviyorum resim yapmayı. Sergimde karakalem, 1 tane yağlı boya, pastel çalışma akrilik ve sulu boya var.” şeklinde konuştu.

“PES ETMEDİM”

Pes ettiği zamanlar olduğuna da dikkat çeken Erge, “Resimlerimi çizerken özellikle oradaki duyguyu ifade etmeye çalıştım. Bazen kendi hayal gücümden resmettim. İstediğim olmadığında sinirlendiğim zamanlarım vardı elbette ama hiçbir zaman pes etmedim” ifadelerini kullandı.

Nehir Erge, yaptığı resimlerden oluşan sergileriyle adından söz ettirmeyi amaçlıyor. 

Etiketler: bolu haberler