Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ENGELLİ TEMİZLİK İŞÇİSİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

ENGELLİ TEMİZLİK İŞÇİSİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde, engelli kadrosunda temizlik işçisi olarak çalışan 47 yaşındaki Nevzat Güler, yerleri süpürürken bulduğu çeyrek altını sahibine teslim etti.


HABER: ÖMER ÇETİNASLAN

Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde, 4,5 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan 2 çocuk babası Nevzat Güler, İzzet Baysal Caddesi trafiğe kapalı alanında yerleri süpürürken küçük bir altın kesesi buldu. Keseyi açan ve içinde çeyrek altın olduğunu gören Güler, çevredeki vatandaşlara kesenin sahibini sordu kimseden olumlu cevap alamadı. Durumu arkadaşlarına haber veren Güler ve arkadaşları, kesenin üzerinde ismi yazılı olan kuyumcuya giderek altın bulduklarını söyledi.

Kuyumcu sahibi Vedat Yardemir, altının kendilerinden alındığını teyit ederek, satış yaptıkları İrfan Başaran'ı aradı. Satın aldığı altını düşürdüğünün farkında olmayan Başaran, ceplerinde altını bulamayınca kuyumcuya gitti. Başaran'ı kuyumcuda bekleyen temizlik işçisi Nevzat Güler, bulduğu altını sahibine teslim etti.

Nevzat Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 sene önce kaza yaptıktan sonra 3 ay komada kaldığını ve konuşma bozukluğu yaşadığını ifade ederek, 4,5 yıldır Bolu Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalıştığını söyledi.

“5 MİLYAR DA BULSAM SAHİBİNE VERİRİM”

Daha önce de bulduğu çanta ve cep telefonu gibi eşyaları sahiplerine ulaşamayınca belediyeye teslim ettiğini anlatan Güler, "Ben almam. 5 bin lira da para bulsam yine sahibine veririm. Ben ekmeğimi belediyeden yiyorum. Daha önce bir çanta buldum. Cep telefonu buldum. Onları belediyeye teslim ettim." dedi.

“GURUR VERİCİ BİR OLAY”

İçinde altın bulunan keseyi teslim alan İrfan Başaran da temizlik işçisi Nevzat Güler'e teşekkür ederek "Bu çok gurur verici bir olay. Ben zaten altının kaybolduğunu bile fark etmedim. Telefonla beni arayıp altın bulundu dediklerinde anladım. Şimdi de bana teslim ettiler." ifadesini kullandı.

“BİZE GÜVEN VERİYOR”

İzzet Baysal Caddesi üzerinde kuyumculuk yapan Vedat Yardemir, Nevzat arkadaşımıza bu örnek davranışından dolayı çok teşekkür ederiz. Her insanı yaptığı işe göre hor görmemek lazım. İnsanların dürüst olacağını düşünmek lazım. İzzet Baysal Caddesi'nde çalışması bize güven veriyor. Kaybolan bir eşyamız olsa her zaman sahip çıkılacağı gördük. Böyle arkadaşlarımıza sahip çıkmamız lazım. Temizlik İşleri Müdürü Gülden hanımı da arayarak, böyle insanları çalıştırdıkları için teşekkür ettim" şeklinde konuştu.

Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Gülden Özaydın da Güler'e bu örnek davranışından dolayı teşekkür etti.