Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HİZMET ETMEK BİZLERİN ASIL VAZİFESİ”

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HİZMET ETMEK BİZLERİN ASIL VAZİFESİ”
Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Semiha Şakir Sarıgöl Spastik Çocuk Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi hakkında bilgiler verdi. Koçyiğit; “İnsan olan her yerde sosyal hizmet olacak. Engelli kardeşlerimize hizmet etmek bizlerin asıl vazifesi. Burada aileler ile birlikte hareket edeceğiz. Onların istekleri bizim için çok önemli olacak. Engelli kardeşlerimizin ailelerini bir nebze olsun rahatlatmak istiyoruz” dedi.


Koçyiğit, Seyit Mahallesi’nde yapılacak  ‘Engelsiz Yaşam Kampüsü’nün Bakanlık tarafından kabul gören ve Türkiye genelinde örnek bir proje olduğunu söyledi. Ayrıca, “Biz her zaman bu kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu.

Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz haftalarda açılışı gerçekleştirilen Semiha Şakir Sarıgöl Spastik Çocuklar Bakım Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi bünyesinde hizmet verecek Gündüzlü Bakım merkezinde, aileleri tarafından bakılmakta olan 13-60 yaş arası ağır düzeyde olmayan engelli vatandaşların yararlanabileceği, kendilerine zaman ayırabileceği, bireylerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sunulacak her türlü faaliyet sunulmakta.

Kilim- Halı Dokuma, Galoş Üretimi, El Beceri sınıflarının olduğu merkezde ayrıca bireysel ve grupla psikolojik danışma hizmetinin yanı sıra ihtiyacı olan çocuklara fizyoterapist eşliğinde fizyoterapi uygulanacak.

“ASIL HEDEF AİLELERİMİZİ BİR NEBZE DE OLSA RAHATLATMAK”

Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Semiha Şakir Sarıgöl Spastik Çocuklar Bakım Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezinde kimlerin kalabileceğini ifade ederek; “Bu merkezde spastik çocuklarımız kalıyordu. Engelsiz yaşam evlerine bu çocuklarımızı geçirme neticesinde yeni açacağımız yerde artık gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkezi şeklinde açacağız. Buradaki açılışın ana sebebi engellisi olan ailelerimiz, kardeşlerimiz bundan sonra işleri olduğunda, alışverişe çıkacakları veya evlerinin dışında bir yere gidecekleri zaman rahatlıkla getirebilecekleri bir yer, gönül rahatlığı ile benim çocuğum artık gündüzlü bakım merkezinde kalabilir dedikleri bir yer olacak. Asıl hedef ailelerimizi bir nebze de olsa rahatlatmak olacak. İnşallah bunu başarabilirsek engelli ailelerimize nefes aldırabilirsek bu işin hedefine ulaştığını hep beraber göreceğiz. Ailelerimiz de mutlu olacak” diye konuştu.

“BİZLERE ULAŞSINLAR”

Koçyiğit, kabul sürecinin nasıl işlediğini anlatarak, merkezin kapasitesini belirtti. Koçyiğit; “Öncelikle il müdürlüğümüze ve kuruluşa müracaatlar yapılabilecek. Her ikisine de gelemeyen, evde imkânı olamayan vatandaşlarımız il müdürlüğümüze telefonla ulaşması neticesinde biz meslek elemanı arkadaşlarımızı evlere göndereceğiz. Engellilerimiz ile birlikte orada görüşmelerini yaptıracağız. Eğer buraya kabulleri uygun ise biz kendilerine ulaşacağız.

Haftanın 5 günü çalışacağız burada. Şu anda 45 kapasite, günlük 15 tane engellimiz kalacak. Farklı zamanlarda kalacaklar. Ailelerin durumlarına göre biz istek ve talebi doğrultusunda günleri ayarlayacağız. Bize ulaşan, buradan hizmet almak isteyen herkese cevap vermek istiyoruz” dedi.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HİZMET ETMEK BİZLERİN ASIL VAZİFESİ”

Merkeze ulaşma ile ilgili tedbirlerimiz aldıklarını kaydeden Koçyiğit; “Bakanlığımız tarafından bize bağışlanmış özellikle engelliler için kullanılması gereken bir aracımız var. O aracımız vasıtasıyla belirlediğimiz evlerden, vatandaşım bize talebi olan yerlerden gidip belirli noktalardan alacağız. Akşam buradaki eğitimi bittikten sonra tekrara aynı noktalara güvenli bir şekilde engelli kardeşlerimizi ulaştıracağız. O konuda bir sıkıntı bir tereddüt olamayacak. İnsan olan her yerde sosyal hizmet olacak. Engelli kardeşlerimize hizmet etmek bizlerin asıl vazifesi. Burada aileler ile birlikte hareket edeceğiz. Onların istekleri bizim için çok önemli olacak. Engelli kardeşlerimizin ailelerini bir nebze olsun rahatlatmak istiyoruz” ifadelerin kullandı.

“ENGELSİZ YAŞAM KAMPÜSÜ KABUL GÖRDÜ”

Bekir Koçyiğit, konuşmasının sonunda Seyit Mahallesi’nde yapılacak  ‘Engelsiz Yaşam Kampüsü’nün bakanlık tarafından kabul gördüğünün altını çizerek; “Şuan bakanlıkta kabul gören bir proje, Türkiye genelinde örnek olacak bir proje. Buradan ‘bismillah’ deyip başlayalım sonra da engelli kardeşlerimize gereken ne ise devlet yapacaktır. Biz her zaman bu kardeşlerimizin yanındayız. Bunların durumunu çok iyi biliyoruz. Aileleri ziyaret ediyoruz, neler yaşandığını görüyoruz. Özellikle annelere seslenmek istiyorum; biz onlara bir nefes olmak istiyoruz. Onları rahatlatmak istiyoruz. En azından çarşı, pazarda işlerini rahatlıkla görsünler istiyoruz. Bolu’da da Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak yapılması gereken ne varsa yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

“13 İLA 60 YAŞ ARASI ENGELLİLERİMİZİ KABUL EDECEĞİZ”

Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Faruk Kaçmaz, merkezin çalışma saatleri ve yürütülecek faaliyetler hakkında bilgiler vererek;  “Öğrencilerimiz saat 9.00’da evlerinden alınmaya başlanıp saat 15.30 gibi merkezden ayrılarak tekrar evlerine bırakılmaya başlanacak. Her engellimizin eve bırakılış saatleri belli olacak ve hepsini zamanında evlerine bırakmaya çalışacağız. Merkezimize, 13 ila 60 yaş arası engellilerimizi kabul edeceğiz. Ağır bedensel engellilerimizin yanında kurum sosyal hayatına uyum sağlayabilecek, toplu yaşama kurallarına uyabilen, hafif düzeyde engelli kardeşlerimizi de kabul edeceğiz.

“SOSYAL GELİŞİMLERİNE DESTEK SAĞLANACAK”

Kuruluşumuz, ağırlıklı olarak bedensel engellilere hitap edeceği için ihtiyacı olan çocuklarımız fizyoterapi alacaklar. Diğer faaliyetlerimiz; halı, kilim dokuma atölyemizde kurs alacaklar. Galoş üretim atölyemizde galoş üretime katkıda bulunacaklar. Resim ve ahşap boyama çalışmalarımız olacak. Boncuk dizme, filografi, origami gibi el sanatları faaliyetlerine ağrılık vereceğiz. Bunların dışında bir beden eğitimi öğretmenimiz olacak, uygun engellilerimizle sportif faaliyetler yapılacak. Bir seramız var, uygun öğrencilerimizle tarımsal faaliyetlerimiz olacak. ‘Tekerlekli Sandalyede Tarımsal Uygulamalar’ projesini burada uygulamak istiyoruz. Engellilerimizin durumlarını daha üst düzeylere taşıyabilecek çalışmaların içerisinde olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.