Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Engelleri Sanat İle Aştık

Engelleri Sanat İle Aştık
Bolu Rotary Kulübü ve Ziçev Bolu Şubesi’nin ortak etkinliği olarak hayata geçirilen “Engelleri Sanat İle Aşıyoruz” projesinde zihinsel yetersiz çocuklar ile birlikte resim atölyeleri düzenlediklerini belirten Kulüp Başkanı Aydın Biçer, projenin ürünü olan 2023 yılı takvimini Asbaşkan Halil İbrahim Yılmaz ile birlikte çocuklara teslim etti.

Bu çocuklarımız sanata olan sevgilerini, hayallerindeki doğa teması ile resim haline getirdiler. Bizler de resimlerinin kalıcı olması için masa takvimi şekline getirdik.” diyen Kulüp Başkanı Aydın Biçer sözlerine devam etti.

“ Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Doçent Dr. Burcu Günay ve asistanı Burcu Kaplan ile 3 farklı zamanda 3 farklı teknikte resim atölyesi gerçekleştirdik.

Atölye çalışmalarımıza katılan çocuklarımız zihinsel yetersizliklerini ve hatta görme engellerini bir kenara bıraktılar. Sanatın gücünü bizlere ve herkese bir kez daha kanıtladılar. Bizlere “sıra sizde” dediler ve yaptıkları güzel resimleri bir yıl boyunca görebileceğimiz masa takvimlerini oluşturduk.

Kendi eserleri olan takvimleri teslim ettik ve yüzlerindeki o mutluluğun bütün bir yıl boyunca devam edeceğini hissettik, gördük.

“Rotary ile hayal edelim” bu yılın dönem teması. Bizler de ZİÇEV öğrencilerinin hayatlarına dokunarak ve belki de içlerindeki hayalin, yaratıcılığın gerçekleşmesinde bir köprü kurarak dönemimizin mutluluklarından birini yaşadık.“