Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ENGELLERİ SANAT İLE AŞIYORUZ”

“ENGELLERİ SANAT İLE AŞIYORUZ”
Bolu Rotary Kulübü, kurulduğu 1982 yılından itibaren gerçekleştirdiği proje ve etkinliklerini, Rotary’nin 7 odak alanında, bulunduğu bölgede düzenli bir şekilde yerine getirmektedir.

İlki, Bolu Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı F.Zehra Aydın‘ın liderliğinde, 2020 yılında gerçekleştirilen “Engelleri Sanat İle Aşıyoruz” projesinin bu yıl ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Kulüp Başkanı Aydın Biçer sözlerine devam etti:

“ ZİÇEV Bolu Şubesi ile gerçekleştirdiğimiz bu ortak proje, zihinsel engelli çocuklarımızın sanata olan ilgilerini artırmak, yeteneklerini geliştirmek ve toplumun bu çocuklara olan bakışını olumlu olarak değiştirmek içindir. 3 Ekim’de başladığımız ve 17 Kasım’da tamamladığımız bu etkinlik farklı zamanlarda yapılan 3 resim atölyesinden oluşmaktadır. Her bir atölye çalışmasında farklı bir resim tekniği ile ilgili çalışma yapılarak, çocuklarımızın algılarının geliştirilmesi hedeflenerek resim yapmaları sağlandı.

Bu yılki çalışma temamız “Doğa” idi. Çocuklarımız ile 50’nin üzerinde resim yaptık. Her biri, kendi hayal dünyalarındaki “doğa”nın ifadesi olan resimleri bir ürün haline getirerek bir takvim oluşturmayı planladık. Önümüzdeki günlerde, projemizin ürünü olacak 2023 yılı takvimini oluşturacağız.

Bazı istatistiksel bilgileri de paylaşmak yerinde olacaktır. Projemizde 48 adam saatlik gönüllü çalışma yapıldı. Çocuklarımız, toplamda 118 saatlik atölye çalışması yaptılar.

Projenin değerlendirmesini çalışmanın sonunda çocuklarımız ile yaptık. Her birinin yüzündeki gülümseme ve mutluluk bizlere büyük bir haz verdi. Engelleri sanat ile aşmanın gücünü hep birlikte hissettik.

Gönüllü olarak bu çalışmalarda çocuklarımıza eğitim veren ve resim atölyelerini yürüten Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Doçent Dr. Burcu Günay’a, asistan Burcu Kaplan’a, atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan ZİÇEV Bolu Şubesi Müdürü Emiş Arslan’a, kurumun değerli öğretmenlerine, kurum çalışanlarına ve bu çalışmalara katılan projenin mimarı çocuklarımıza teşekkür ederiz. “

Etiketler: bolu haberler