Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EMZİRME HAFTASINDA 66 NOLU AİLE HEKİMLİĞİNE BEBEK DOSTU UNVANI

EMZİRME HAFTASINDA 66 NOLU AİLE HEKİMLİĞİNE BEBEK DOSTU UNVANI
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Merkez 66 nolu Aile Hekimliği Birimi Bebek Dostu ünvanı almaya hak kazandı.


Haber: Aslı Akış

Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler programı kapsamında bakanlık tarafından değerlendirmesi yapılan Hem doğum yapan annelere hem de bebeklere verdiği destek ile “Altın Bebek Dostu İl” ünvanına sahip ilimizde 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinliklerle kutlandı.

“EN İYİ BAŞLANGIÇ ANNE SÜTÜDÜR VE BEBEĞİN İLK AŞISIDIR”

Bolu İl Sağlık Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda anne sütünün öneminden bahsedilerek; “Çocuklar, bir ülkenin geleceği ve umudu olmalarının yanı sıra, toplumun en kırılgan grubunu da oluşturmaktadırlar. Bu nedenle en iyi koşullarda dünyaya gelmelerinin sağlanması, büyümeleri ve gelişmeleri için en uygun ortamın hazırlanması, geleceğe dönük fiziksel, ruhsal ve zihinsel donanımlarının en üst düzeyde oluşturulması çok önemlidir. Sağlıklı bebek ve çocuklar, sağlıklı aileleri ve sağlıklı toplumları oluşturacaktır. Dolayısı ile hayata en iyi başlangıç anne sütüdür ve bebeğin ilk aşısıdır” denildi.

“ALTIN BEBEK DOSTU İL”

Bu yıl Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında ise yeni açılan Merkez 66 nolu Aile Hekimliği Birimi de Bebek Dostu Unvanı almaya hak kazandı. “Altın Bebek Dostu İl" unvanını sahip olan ilimiz, tüm sağlık tesislerinde Bebek Dostu olarak hizmet vermeye devam etmekte. 

Etiketler: bolu haberler