Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EM­Nİ­YET­TEN SÜ­RÜ­CÜ­LE­RE ‘ZO­RUN­LU KIŞ LAS­Tİ­Ğİ’ UYA­RI­SI

EM­Nİ­YET­TEN SÜ­RÜ­CÜ­LE­RE ‘ZO­RUN­LU KIŞ LAS­Tİ­Ğİ’ UYA­RI­SI
Bolu İl Emniyet Müdürlüğünce, “Kış lastiğinizi takın sevdiklerinizin güvenliğini sağlayın” uyarısı ile ticari amaçla kullanılan, yük ve yolcu taşıyan araçlarda, 15 Kasım Salı günü itibariyle kış lastiği kullanımının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü kış mevsiminde oluşabilecek aşırı yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi nedenlerle meydana gelen kazaların en aza indirilmesine dikkat çekerek sürücülerin kış lastiği kullanmaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri çağrısında bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!”

Bolu İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “İlimizde kış mevsimi içerisinde, düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarını artırmak ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla, Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, ilimiz sınırları içerisindeki karayollarında (otoyollar ve devlet yolları hariç) ticari amaçla yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda 15 Kasım 2022 ile 15 Nisan 2023 tarihleri arasında kış lastiği kullanımı Valilik Makamının karar gereği zorunlu hale getirilmiştir.” denildi.