Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Emniyet'ten öğrencilere ve velilere uyarı

Emniyet'ten öğrencilere ve velilere uyarı
İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşlara bir uyarı yapılarak dolandırıcılar tarafından “EBA/Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğrencilere bedava tablet dağıtıyor, veli olarak başvurabilirsiniz” şeklinde sms gönderildiği açıkladı.
İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan bilgilendirme açıklamasında; ”Son zamanlarda vatandaşlarımıza “EBA/Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğrencilere bedava tablet dağıtıyor, veli olarak başvurabilirsiniz” şeklinde SMS gönderildiği ve mesaj içerisinde ise bir URL adresinin bulunduğu ve bu URL adresinde zararlı yazılım içerdiği, zararlı yazılımın inmesi durumunda ise vatandaşlarımızın telefonlarını ele geçirilerek kredi kartı bilgileri, banka hesap bilgilerinin kopyalanarak işlem yapıldığı, sosyal medya hesaplarının ele geçirildiği ve özel bilgilerinin kopyalandığı bilinmektedir.

Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için her ne sebeple olursa olsun telefonlarına veya mail adreslerine bilmedikleri yerlerden gelen linklere tıklamamaları önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.