Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SPOR TEMSİLCİLERİNE KURALLARI ANLATTI

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SPOR TEMSİLCİLERİNE KURALLARI ANLATTI
Spor müsabakalarında uyulacak kurallara ilişkin şehrin spor temsilcileriyle bir araya gelen Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, “Futbol olsun, voleybol olsun, hentbol olsun her türlü müsabakada insanların gösterdikleri tavır, o şehrin medeniyetinin ölçüsüdür” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, spor kulübü temsilcileri ve taraftar grubu temsilcilerinin katılımında, müsabakalarda dikkat edilmesi gereken kuralların aktarıldığı bir toplantı düzenledi. Kuralların tek tek anlatıldığı toplantıda Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy de katılımcılara dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

“BU KURALLARA UYMAK ZORUNDAYIZ”

Toplantının amacını aktaran Bolu İl Emniyet Müdürü Aksoy,  “Toplantımızdaki amaç herhangi bir tuzak veya başka bir şey değil. Yapacaklarımızı açık ortaya koymak. Yapacaklarımız derken biz uygulayıcıyız. Sporlarla ilgili olsun, diğer konularda olsun, yabancılarla, mültecilerle ilgili her türlü politikayı belirlemek, güvenlik tedbirlerini belirlemek devlete aittir. Devletimiz bunu belirler, biz polis olarak uygulayıcısıyız. Şimdi bu konularda her kafadan bir ses çıkarsa toplumsal barışı sağlayamayız. Güvenli bir şehir, güvenli bir toplum için herkes kurallara uyacak. Bu kurallara uymak zorundayız” dedi.

“İNSANLARIN GÖSTERDİKLERİ TAVIR, O ŞEHRİN MEDENİYETİNİN ÖLÇÜSÜDÜR”

Şehrin insanlarının tavrının önemine dikkat çeken Emniyet Müdürü Aksoy, “Bizim Emniyet Müdürlüğü olarak bir sloganımız var. ‘Bugün dünden, yarın bugünden daha güvenli olacak.’ Bu güvenliği sağlamak için de hepimizin de uyması gereken kurallar var. Öncelikle medeni bir toplumun göstergesi trafik ve müsabakalarda gösterilen tavırdır. Yani bir topluma gittiğiniz zaman insanlar yayalara yol veriyorsa, trafik kurallarına uyuyorsa, emniyet kemerini takıyorsa, araç kullanırken cep telefonu kullanmıyorsa… Müsabakalarda bunu da sadece futbol olarak değil de ülkemizde futbol biraz daha ön planda olduğu için futbol üzerinden konuşuyoruz ama… Futbol olsun, voleybol olsun, hentbol olsun her türlü müsabakada insanların gösterdikleri tavır, o şehrin medeniyetinin ölçüsüdür” ifadelerini kullandı.

“HUZUR İÇİNDE İZLENMESİNİ SAĞLAYALIM”

Taraftar grubu temsilcilerine seslenen Aksoy, “Çocuklar görsel, işitsel hafıza ile öğreniyorlar. Buna sebep olmamız lazım. Gelecek nesillerimizin iyi bir spor müsabakası izleyicisi olabilmesi için elimizden gelen şefkat ve nezaketi göstermek durumundayız. Ben, o yüzden şehrin İl Emniyet Müdürü olarak, Devletimizin her kademesinin temsilcisi olarak sizlerden hem rica ediyorum, siz de liderliğini yaptığınız taraftar gruplarına bunları söyleyin, iletin ve bu şekilde olmasını sağlayın. Biz de sizleri müsabakaların en iyi şekilde izlenebilmesi için Emniyet Teşkilatı olarak, özel güvenlik teşkilatı olarak hem güvenliğinizi sağlayalım hem müsabakanın huzur içinde izlenmesini sağlayalım” şeklinde konuştu.
Etiketler: bolu haberler