Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“EMEKTEN VE EMEKÇİDEN ALENEN ÇALAN BU ANLAŞMAYI REDDEDİYORUZ!”

“EMEKTEN VE EMEKÇİDEN ALENEN ÇALAN BU ANLAŞMAYI REDDEDİYORUZ!”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bolu Şube Başkanı Serdar Koçyiğit, Sağlık Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasında imzalanan promosyon anlaşmasına tepki gösterdi. Koçyiğit; “Hiçbir sendika temsilcisinin müdahil olmadığı ve ihale yapılmadan varılan bu anlaşmayı kabul etmiyoruz. Kınadığımız bu emekçi karşıtı sözleşmenin derhal iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.

Haber: Servet Gökçek

 

SES Bolu Şube Başkanı Serdar Koçyiğit, yetkili sendika tarafından promosyon konusunda anlaşmaya varıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının Ziraat Bankası ile maaş promosyon anlaşmasının ardından 25.200 lira peşin, 1.800 lira kredi kartı puanı, 6. ve 12. Aylarda 1.000 er lira kredi kartı puanı şeklinde bir anlaşmaya varılarak, sağlık personeli için bu anlaşmanın az olduğuna işaret etti. Koçyiğit, emekçiyi kredi kartı kullanımına zorladığını, bu sözleşmenin emekçiyi sistemin içinde daha fazla ezmeyi hedeflediğini vurguladı.

 

Ses Bolu Şube Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Serdar Koçyiğit, imzalanan maaş promosyon anlaşmasının az olduğuna dikkat çekerek,Resmi bir açıklama olmamasına rağmen medyadan yayınlandığı biçimi ile sözleşmesi biten iller için Sağlık Bakanlığının Ziraat Bankası ile maaş promosyon anlaşması imzaladığı anlaşılmaktadır. Hiçbir sendika temsilcisinin müdahil olmadığı ve ihale yapılmadan varılan bu anlaşmayı kabul etmiyoruz. Yine medya ve sosyal medya haberlerine göre 25.200 lira peşin, 1.800 lira kredi kartı puanı, 6. ve 12. Aylarda 1.000 er lira kredi kartı puanı şeklinde bir anlaşmaya varıldığı görülmektedir. Emekçiden yana değil, bankadan yana tavır alan, emekçiyi kredi kartı kullanımına zorlayan bu sözleşme emekçiyi sistemin içinde daha fazla ezmeyi hedeflemektedir. Kınadığımız bu emekçi karşıtı sözleşmenin derhal iptal edilmesi gerekmektedir. Bir diğer yandan büyük kazanım diyen yandaş sendikaların asıl görevini hatırlatmak istiyoruz. Asıl görevi emekçiler için talep etmek olan sendikalar nasıl olur da bunu kazanım olarak afişe ederler.” dedi.

 

“EMEKÇİNİN BEKLENTİSİNİ SORMADAN BÖYLE BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATTINIZ?”

Koçyiğit, maaş promosyon anlaşmasının yapılmasının ardından tek tek sorularını yönelterek, “Haziran ayında aylık 1.000 lira vermeye razı olan bankaları nasıl oldu da Aralık ayında aylık 700 liraya ikna ettiniz ya da siz nasıl ikna oldunuz? Bunun neresi kazanım? Neden puan gibi bir uygulama ile emekçileri kredi kartı kullanımına zorluyorsunuz, bu nasıl bir sözleşme? Neden sendikaların da dahil olacağı şeffaf bir ihale yapılmadı? Yandaş sendika 25.200 lira için kazanım derken, çok daha az personel ile 45.000 liraya imza atan üniversiteleri görmediniz mi? Bu sözleşme için neden Ocak ayını beklemediniz, zamlar sonrası daha iyi bir sözleşme imkanı olmaz mıydı? 6 ay önce daha fazla teklif eden bankalar ile ne tür bir arka plan pazarlığı yapılmıştır ki, bugün daha az bir miktara imza atılmıştır? Üstelik enflasyon gün be gün artarken… Neden alelacele hiçbir kamuoyu yoklaması almadan, emekçinin beklentisini sormadan böyle bir sözleşmeye imza attınız? Sözleşmesi güncellenecek iller için; bu rakamı gören bankaların, sizce daha fazla bir rakam belirleme şansı olur mu?” şeklinde konuştu.

 

Etiketler: bolu haberler