Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ELEKTRİKLİ NOSTALJİK TRAMVAY HİZMETE GİRDİ

ELEKTRİKLİ NOSTALJİK TRAMVAY HİZMETE GİRDİ
İzzet Baysal Caddesi üzerinde hizmet verecek, “Ata” isimli güneş enerjili nostaljik tramvay, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ilk turu atmasıyla hizmete girdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesinin, ilk güneş enerjili nostaljik tramvayı caddeye indi. Demokrasi Meydanı ve Kent Meydanı arasında gidiş-geliş olarak, tamamen ücretsiz şekilde hizmet verecek elektrikli tramvay çalışmaya başladı. Tramvaya verilen isim ise “Ata” oldu.

ŞOFÖR KOLTUĞUNA BAŞKAN ÖZCAN OTURDU

Elektrikli tramvayın caddeye indirilmesinin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları, basın mensupları ve vatandaşlar ilk turu attı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sürücü koltuğuna oturarak, cadde boyunca elektrikli tramvayı kullandı

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Yeni tramvay Bolulu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Nostaljik yapısıyla dikkat çeken aracı gören vatandaşlar, telefonları ile fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi. Tramvayla yolculuk yapanlar ise tramvayı güzel bulduklarını ifade ederek, tramvayı kullanacaklarını belirtti.

“TAMAMEN ÜCRETSİZ OLACAK”

Tramvayın tamamen ücretsiz olarak çalışacağını belirten Bolu Belediye Başkanı Özcan, “Bugün yeni bir aracımızı daha faaliyete sokacağız. Bir nostaljik tramvay bu. Tamamen elektrik ile çalışıyor. 16 saat şarj ömrü var, ismini Ata koyduk. Bolu’muza hizmet edecek. Caddede kesintisiz iki ay kadar çalışacak. Sonra caddemizde bir esaslı tadilata gireceğiz, sonra yeniden faaliyetine devam edecek. Tamamen ücretsiz olacak. Cadde üzerinden valiliğin oraya kadar gidip tekrar dönecek şekilde. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın, yürüme zorluğu çeken vatandaşlarımızın işine çok yarayacağını düşünüyorum” dedi.

“EKONOMİK OLARAK MALİYETSİZ OLDU DİYEBİLİRİM”

Özcan, tramvayın maliyetinin düşük olduğunu ifade ederek, “Birçok şehirde vardı. Bolu’muza da kazandırmış olduk. Uygun zamanda alımını gerçekleştirdiğimiz için bize ekonomik olarak maliyetsiz oldu diyebilirim. Bugün almaya kalksak 3 kat fiyat ödememiz gerekecek. Daha geniş bir alanda da kullanabiliriz bunu çünkü rampa çıkma özelliği de var” ifadelerini kullandı.

“GÜNEŞ PANELLERİNDEN ENERJİYİ ALIYOR”

Bolu’nun, nostaljik tramvayı hizmete alan üçüncü şehir olduğunu belirten Özcan, aracın güneş enerjili olduğunu aktararak, “Gündüz akülerden enerji kullanmıyor. Üstündeki güneş panellerinden enerjiyi alıyor. Güneş ortadan kalktıktan sonra gün boyu kendini şarj eden sistem, yani aküler geceleri devreye giriyor. O yüzden de çevre dostu, nostaljik bir tramvayımız oldu. Türkiye’de üçüncü oldu. Birçok belediye de bunlardan almak için bir yarış içerisinde” şeklinde kullandı.

İlk etapta 1 aracın çalışacağı cadde üzerinde, ilerleyen zamanda sayının artması bekleniyor.
Etiketler: bolu haberler