Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZDAKİ KDV ORANI YÜZDE 1’E İNDİRİLMELİ”

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZDAKİ KDV ORANI YÜZDE 1’E İNDİRİLMELİ”
CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Türk toplumunun elektrik ve doğalgazda beklenen astronomik zamların gölgesinde kış aylarına hazırlandığını söyleyerek; “Konutlarda kullanılan elektrik ve doğalgazda KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e indirilerek, “insanlara en azından soluk aldırılması” gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi, elektrik, su, doğalgaz ve internet faturalarına yansıtılan yüzde 18 tutarındaki Katma Değer Vergisi'nin yüzde 1'e indirilmesini ön gören kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunmuştu. CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, bu kışın vatandaşlar açısından zor geçeceğinin altını çizerek düşük gelir gruplarına destek sağlanması gerektiğini söyledi.

Başkan Karsu, Türkiye’de ki Dolar/TL kurunun 9,03'ü aşarak rekor kırdığına dikkat çekerek; “Kurdaki bu yükselişin Amerikan Doları ve küresel piyasalar kaynaklı nedenleri olsa da Türk Lirası'nın yılın başından beri yüzde 18 değer kaybetmesinde TCMB'nin para politikasının büyük bir etkisi var. TL, yılın başından beri dolara karşı yüzde 18 değer kaybetti. Bu durum halkımızın ne kadar yoksullaştığını ve tek adam yönetiminin açmazlarını ortaya koyuyor “ dedi.

“YURTTAŞI BU KIŞ ZOR GÜNLER BEKLİYOR”          

“Yurttaşı bu kış zor günler bekliyor” diyen başkan Karsu, elektrik ve doğalgazı girdi olarak kullanan sanayi ve hizmet işletmelerinin de maliyetlerinin artışını göz önüne alarak fiyatları yükselteceğine, bu durumun da enflasyonu yukarı çıkaracağına işaret etti.

“10 MİLYON İŞSİZ VAR”

Karsu;  “Sorun daha çok, düşük gelirlilerin sorunu. 10 milyon işsiz var. Her ay yüz binlerce kişinin elektriği, gazı borcundan dolayı kesiliyor.  O yüzden konutlarda kullanılan elektrik ve doğalgazda KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e indirilerek, ‘insanlara en azından soluk aldırılması’ gerekiyor” ifadesini kullandı.

“DÜŞÜK GELİR GRUPLARINA MUTLAKA DESTEK SAĞLANMALI”

Elektrikte “enerji fonu”, “TRT payının kaldırılması” ve belediye vergisinin de yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getiren başkan Karsu; “Sübvansiyon sadece konutlarda sağlansın. Düşük gelir grupları için belli bir miktar doğalgaz ücretsiz verilsin. Düşük gelir gruplarına mutlaka destek sağlanmalıdır. Hükümet umarım bu tavsiyemizi dikkat alır” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler