Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ELÇİ GÜVEN TAZELEDİ

ELÇİ GÜVEN TAZELEDİ
Türk Metal Sendikası Bolu Şubesi 9. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kurulda Özgür Elçi yeniden şube başkanlığına aday oldu.


Hampton by Hilton’da yapılan kurula, CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Arman, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Türk Metal Sendikası Mali Sekreteri Uysal Altundağ, çok sayıda davetli ve üye katıldı.

Genel Kurul Saygı Duruşu bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türk Metal Sendikası Bolu Şubesi Başkanı Özgür Elçi’nin açılış konuşması ile başladı.

Elçi, “Bizler geçtiğimiz toplu sözleşme dönemini sizlerin büyük desteği ve değerli başkanımızın kararlı duruşu ile çok güzel bir şekilde tamamladık, haklarımızı genişlettik. Bu toplu sözleşmeler sadece MESS değil MESS ışığında münferit olarak yaptığımız sözleşmelerde de haklarımızı genişlettik. Biz bu sözleşmeleri ve örgütlenmeleri yaparken sadece kendimiz yapmıyoruz. Biz gücümüzü iş yerlerinde çalışan üyelerimizden alıyoruz” dedi.

Özgür Elçi’nin konuşmasının ardından Genel Kurulun Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş seçilirken, Divan Başkan Vekilliklerine Genel Mali Sekreteri Uysal Altındağ ile Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Nihat Zengin seçildi.

Kurulda bir konuşmada Genel Mali Sekreteri Uysal Altundağ yaptı. Altundağ sözlerine Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın genel kurul delegelerine gönderdiği selam ve başarı dileklerini ileterek başladı.

Türk Metal’in 55 yıllık tarihinde birçok zorluğa ve engellemeye karşı metal emekçisinin tek adresi olarak büyümeye devam ettiğini belirten Altundağ, Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın genel başkanlık görevine geldiği günlerde sendikanın içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Bolu ya gelip Köroğlu’nu hatırlamamak ondan bahsetmemek olur mu? Tabiki de olmaz, O hikâye değil midir zalimin zulmüne direnmenin ne kadar kutsal olduğunu bizlere anlatan o hikâye, o destan değil midir? Mazlumun sesi olmanın, asıl kahramanlık olduğunu bizlere anlatan, İşte bugün burada olmaktan bir başka mutluyum. Kahramanlığın, zalimin zulmüne direnişin en güzel efsanesinin anlatılageldiği Köroğlu’nun şehrinde, Bolu’da sizlerle olmaktan çok mutluyum. Hepinizi şahsım ve teşkilatım adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bizim, yani sendikamız Türk Metal’in tarihi, Anadolu efsaneleri kadar zengin, bu efsaneler kadar derindir. Bu öyle bir tarih ki 55 yıldır, işçilerin hep güvenli limanı olmayı, zaferleri anlatır. Her türlü komploya, tarihinin her döneminde üzerine gelen her türlü kara propagandaya rağmen büyümüş, emeğin ve emekçinin tek adresi olmayı başarmıştır. İnsanların hayatlarında nasıl ki önemli dönüm noktaları vardır, sendikamızın da yaşamında bazı dönüm noktaları olmuştur. Takvimler 2009 senesini gösterdiğinde kalleş bir fırtınanın içerisinde kendisini bulan teşkilatımızın üye sayısı bakanlık kayıtlarında 81 bin kişiydi. O tarihteki olayları hatırlayanlar bilirler. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, işte o fırtınada Türk Metal gemisinin kaptanlığını devralmıştı. Ülkemizin ve milletimizin düşmanı olan odakların, değişmeyen oyunu o zamanda sahnedeydi. Neydi oyun? Yerli ve milli ne varsa yok edilecek. İşte  milli kimliğiyle tanındığı için hedef alınan ülkemiz kurumları gibi 2009’da sendikamız da hedef tahtasına koyulmuştu. Çünkü adı Türk Metal’di. 2009’da ne diyorlardı, hatırlayın. Türk Metal bitti diyorlardı. İşte Genel Başkanımız böyle bir iklimde görevi devraldı. Şimdi sene oldu 2018... 55. Doğum yılımızın içerisindeyiz. Teşkilatımızın üye sayısı bugün sizlerin de sonsuz desteğiyle 210 bin kişiye çıkmıştır. Bu üye artışı Başkanımıza ve sendikamıza, işçi sınıfının teveccühü ve inancıdır.”

Son 9 yılda örgütlenme, eğitim ve toplu sözleşme faaliyetlerin de birçok ilke ve rekora imza attığını belirten Altundağ; “Bir Genel Başkan düşünün, 46 yılda sayı gelmiş 81 bine.  Kendisinin bu yıl Genel Başkanlık makamında 9. Yılı.  9 yılda 129 bin yeni üye, yani 46 yılda sağlanan tüm büyümenin 2,5 katı gelişme sağlayan bir Genel Başkan.  Sadece 2017 yılında 47, 2018 yılında ise şu ana kadar 21 işyerinde örgütlenmiş olmanın gururu içindeyiz. 2017 ve 18 de toplam 21.350 arkadaş daha ailemizin bir parçası olmuş aramıza katılmıştır. Bu sayı ne demektir biliyor musunuz? Metal işkolunda sendikamızın en yakın takipçisi diğer sendikanın üye sayısının yarısından fazladır. Evet, yanlış duymadınız. Metal işkolunda en çok üyeye sahip sendikamız Türk Metal’e, kendisinden sonra gelen, 2. sendikanın toplam üye sayısının yarısı kadar işçi, sadece son iki yılda, yeni üye olmuştur. Örgütlenme ile de kalınmamış, üyenin sendikasına ödediği aidatların karşılığı olarak yapılan tesisler sonuna kadar onlara, yani o tesislerin sahibi olan metal işçilerine açılmıştır. Kurulduğu tarihten 2009 yılına kadar sendikamız tesislerinde eğitim alan üye sayımız toplamda 11 bin kişidir. 2009-2018 tarihleri arasında ise sendikamız üyesi işçilerden eğitim alan kişi sayısı ise 115 bin kişidir. Eğitim alan üye sayısı da yeni üye sayımızdaki artış gibi müthiş bir ivmeyle şaha kalkmış, tam 13 kat artmıştır. Peki... En önemli ödevimiz olan toplu sözleşmelerde ne yaptık? Her zaman sendikal başarının örnek kurumu olan sendikamızın en önemli ödevi olan toplu sözleşmelerini ise anlatmaya zaten gerek yoktur. 55 yıldır üzerine çıkılamayan ve nihai olarak bir kopyasının diğerleri tarafından da imzalandığı sözleşmeleri imzalamaya devam ettik. En Son yaptığımız ve her satırını üyemizin yazdığı toplu sözleşmemiz tarihe Yüzyılın Sözleşmesi olarak geçmiştir. Yüzyılın sözleşmesi ile Türkiye işçi sınıfının kazanımlar noktasında önü açılmış, diğer sendikaların yoluna ışık tutulmuştur. Bütün bunların sonucunda söylenecek tek cümle vardır.  Türk Metal sendikasının tek rakibi kendisidir. ”şeklinde konuştu.

Türk Metal’in, 2 Kasım’da başlattığı “yerli tüketim” kampanyasının önemine değinerek konuşmasını tamamlayan Altundağ; “2 Kasım tarihinde Genel Başkanımızın açılışını yaptığı ‘Kendi Ürettiğini Tüket’ kampanyasını başlattık. Burada amaç hangi sektörden olursa olsun 210 bin üyemizle artık biz Türkiye’de Türk işçileri tarafından üretilen ürünleri tüketiyor olacağız. Tüm Türk halkını sizlerin aracılığı ile buradan bir kez daha bu kampanyamıza destek olmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir konuşmada CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaptı. Özcan, genel kurul delegelerine hitaben kısa bir selamlamada bulundu.

Konuşmaların sonrasında tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Özgür Elçi, Şube Sekreterliğine Hakan Gülen, Şube Mali Sekreterliğine Hakan Pınar, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Ali Bakırkaya ve Şube Eğitim Sekreterliğine Aslan Yazıcı aday oldular.