Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EL REHABİLİTASYONU İLE KAS GURUPLARI TEDAVİ EDİLİYOR

EL REHABİLİTASYONU İLE KAS GURUPLARI TEDAVİ EDİLİYOR
BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizyoterapisti Poyraz Selim Yüzkolar, kaza, darbe, yaralanmalar gibi etkenlerle el fonksiyonu etkilenen bireylere uygulanan el rehabilitasyonu tedavisi hakkında bilgiler verdi. Yüzkolar; “Sadece felçli hastalar değil iş kazası, eldeki herhangi bir fonksiyon bozukluğu olan hastalarımızı da tedavi altına alıyoruz. Tedavilerimiz genelde bir saat sürüyor” dedi.


Haber: Aslı Akış

360 yatağa sahip BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Ve Araştırma Hastanesinin rehabilitasyon alanında hizmete sunduğu bu ünitede, özellikle el fonksiyonlarını günlük yaşam aktivitesini yerine getirecek kadar kullanamayan kısmi felçli ve el yaralanması sonrası rehabilitasyon ihtiyacı olan hastaların yaşam kalitelerini yükseltmenin yanında el becerilerine de fonksiyonellik kazandırılıyor.

“İNCE MOTOR BECERİLERİNİ KAYBETMİŞ HASTALARI TEDAVİ EDİYORUZ”

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fizyoterapisti Poyraz Selim Yüzkolar, İnme motor becerilerini kaybetmiş hastalar ile çalıştıklarını belirterek;  “Sadece felçli hastalar değil iş kazası, eldeki herhangi bir fonksiyon bozukluğu olan hastalarımızı da tedavi altına alıyoruz. Tedavilerimiz genelde bir saat sürüyor fakat odalarımız hastalarımızın boşa vakit geçirmemeleri adına yatan hastalarımızın gün içinde kullanabileceği de bir oda. Düzenli olarak burada terapist arkadaşımız bulunuyor. Onun eşliğinde, gözleminde hastalarımız tedavileri yapılıyor” şeklinde konuştu.

“KÜÇÜK KAS GURUPLARINI ÇALIŞTIRIYORUZ”

El rehabilitasyonunun temel hedefi eski fonksiyonların yeniden kazanılması olduğuna dikkat çeken Yüzkolar; “Odamızda birçok materyal bulunuyor. Hepsinin farklı işlevleri var. Toplarımız duyu kaybı olan hastalarımız için, diğerleri kavrama ve ince motor dediğimiz ustalık gerektiren küçük kas guruplarının çalışması için kullanılıyor. Vida sökme takma, çeşitli aletlerimiz eşliğinde hastalarımız çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

“SAĞLIĞINA KAVUŞTU”

Fizyoterapisti Poyraz Selim Yüzkolar, 8 ay önce damar tıkanıklığı sonucu felç geçirmiş ve sağ tarafı tamamen tutmayan 77 yaşındaki Ayşe Uslu’nun Hendek’ten tedavi olmak için Bolu’ya geldiği belirterek, Uzman fizyoterapistlerin eşliğinde süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştuğunu söyledi.