Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EKMEKLER POŞETE GİRDİ

EKMEKLER POŞETE GİRDİ
Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatına göre, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Bolu’da fırınlar, ekmek ve ekmek çeşitlerini gıda ile temasa uygun kağıt ya da plastik esaslı ambalaj ile satışa başladı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği talimata göre, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında “Ekmek ve ekmek çeşitleri üç şekilde satışa sunulabilecektir. Hazır ambalajlı olacak. Emek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kağıt veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulabilecek. Ambalaj malzemelerinin ağız kısmının ürünün rutubetini bırakabilmesi amacıyla açık bırakılmasında sakınca bulunmuyor. Ambalaj malzemesine konulmamış ürünler sadece bulaşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirinin alındığı dolap ve tezgahlarda bulundurulabilecek ve tüketici talebi üzerine işletme görevlileri tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye arz edilebilecek”

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Bolu’da ekmekler fırın, pastane, market ve unlu mamul satışı yapan iş yerlerinde poşet içinde satışı başladı. Ekmek fırınları da ürettikleri ekmekleri fırından çıktıktan sonra paketleyerek tezgâhlarda satışa sunuyor.

“POŞETLİ EKMEK SATIŞI ÇOK YERİNDE BİR KARAR”

Bolu’da ekmek ve ekmek çeşitleri üreten bir fırının çalışanı Doğan Demirel, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan “ambalajlı ekmek” kararının hijyen açısından önemli olduğunu söyleyerek, “2003 yılından beri hizmet vermekteyiz. 17 yıldır, dilimli ekmeklerimizi poşet ambalajlarla, somun ekmeklerini de kese kâğıtlarında satıyoruz. Bu bizim için bir gelenek haline geldiği için önden tedbir almış oluyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri anlamında poşetli ekmek satılması, çok yerinde bir karar. Biz bunu yıllardır yapmaktayız. Bu konuda da müşterilerimizin ve halkımızın paketli ve sağlıklı ekmek tercih etmesine seviniyoruz” ifadelerini kullandı.