Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ehliyet ve kimlik kartları birleşiyor

Ehliyet ve kimlik kartları birleşiyor
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu kimlik ve ehliyet kartlarının birleştime projesinin Pazartesinden itibaren başayacağını söyledi.
Kimlik ve ehliyet kartlarının birleştirme projesini  4 ay önce haber veren İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu projenin 21 Eylül'den  itibaren başladığını söyledi. Çipli kimlik kartı projesini anlatan Süleyman Soylu ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartları ile birleşeceğini söyleyerek "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yılda 35 milyon yurrtaş hizmet alıyor. Bu süreçte kimlik kartlarının da değişti  şimdi bir adım daha ileri giderek ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartları ile birleştiriliyor" dedi. 

Süleyman Soylu "Pazartesi  gününden itibaren Allah nasip ederse başlatıyoruz. Ehliyeti kimliğimizin içerisine yüklüyoruz. Yani vatandaşımız artık hem ehliyetini hem kimliğini taşımak zorunda kalmayacak. Bizim polislerimiz de denetleme yaparken 'ehliyetin yoksa sana ceza yazarım' demeyecek. Cebimizde artık çok kart olmayacak. Becerebilirsek e-imzayı, banka kartlarını, SGK ve sağlık bilgilerini de bunun içerisine koyacağız. İçerisinde parmak izinin olduğu, biyometrik resimlerin olduğu bir kartı sağlayacak yüksek kabiliyete sahibiz." açıklamalarında bulundu. Süleyman Soylu , projenin 2021 yılının Haziran ayında 81 ilin tamamında hayata geçirileceğini de söyledi.