Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EĞİTİMLER İÇ SU CANLILARI BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ İLE DEVAM EDİYOR

EĞİTİMLER İÇ SU CANLILARI BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ İLE DEVAM EDİYOR
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 2023 dönemi kursları bir yenisi “İç Su Canlıları Balık Yetiştiriciliği Eğitimi” ile devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte üreticilere yönelik yenilikçi kurslar açıldığını aktararak, "Bakanlığımızın kırsaldan kente göçü önlemek, ülke genelinde artan gıda hammaddesi ihtiyacını karşılamak ve ülkemiz ekonomisini kalkındırmak amacı ile yaptığı faaliyetlerden biri olan eğitim seferberliği kapsamında talepler ve program dahilinde Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte üreticilerimize yönelik yenilikçi kurslar açılmaktadır. Bu bağlamda açılan ve açılması planlanan kurslarımızdan üretici ve üretici adaylarımızın maksimum düzeyde faydalanmalarını tavsiye ediyorum.

“BİRÇOK KONUDA BİLGİLENDİRMELER YAPILDI”

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Halk Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile İç Su Canlıları Balık Yetiştiriciliği Eğitimi düzenlendi. İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli Su Ürünleri Mühendisleri Mukadder Güler ve Sedat Küçükbaş tarafından verilen eğitime 18 kursiyer katıldı. Eğitim kapsamında Su Ürünlerinin Önemi, yetiştiriciliğinde püf noktaları, vb. dikkat edilecek hususlar gibi birçok konuda bilgilendirmeler yapıldı.

“ÜRETEN BOLU'MUZUN ÜRETEN ÜRETİCİ VE ÜRETİCİ ADAYLARINA HAYIRLI OLSUN”

Bunun yanında eğitim programı doğrultusunda Mudurnu ilçemizde bulunan bazı alabalık tesislerine teknik gezi düzenlenerek yetiştiriciliği yerinde deneyimleme ve görme şansı bulundu. Teknik gezilerimiz esnasında bizlere ve kursiyerlerimize göstermiş olduğu misafirperverlik ve destekten dolayı Sakarya-Bolu-Düzce Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici birliği başkanı Mahmut Altıparmak’a teşekkür ederiz.  21 Ocak 2022’de başlayan ve 8 Şubat 2023 tarihinde sona erecek olup eğitim sonunda yapılan yazılı sınavla başarılı olan kursiyer üretici ve üretici adaylarımız sertifikalarını alacaklardır. Üreten Bolu'muzun Üreten Üretici ve üretici adaylarına hayırlı olsun" dedi.

Kurslar İl Müdürlüğü toplantı salonu ve Merkez köylerde açılmaktadır. Kursların açılabilmesi için en az 15 kişilik talep oluşması gerekmekle birlikte, kurslara başvurular toplu bir şekilde tek bir dilekçeyle de yapılabilmektedir.
Etiketler: bolu haberler