Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EĞİTİM KURUMLARI KANTİN VE YEMEKHANE ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

EĞİTİM KURUMLARI KANTİN VE YEMEKHANE ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ
"Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" kapsamında okullarda bulunan kantin ve yemekhane çalışanlara hijyen eğitimi verildi.

Bilindiği üzere “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” gereğince örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele hijyen ve gıda güvenilirliğine yönelik düzenlenecek eğitimlerde Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapmaktadır.

Bu kapsamda, Bolu İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri Gıda Mühendisi Buse Yaşlı ve Gıda Mühendisi Sevim Öztürk Oruç tarafından eğitim kurumlarının kantin ve yemekhane çalışanlarına eğitim verildi. 70 kişinin katıldığı eğitimde gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, gıda maddelerinin depolama, hazırlama, servis ve satış koşulları, okul gıdası vb. konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü personelince de “Hastalıklar ve Bulaşma Yolları, Beslenme” konularında bilgilendirmeler yapıldı. Bolu Abant İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen eğitimde tüm çalışanlar katılım belgesi almaya hak kazandı.

Etiketler: bolu haberler