Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“DÜNYA ÜZERİNDE GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY KADINLARIN ESERİDİR”

“DÜNYA ÜZERİNDE GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY KADINLARIN ESERİDİR”
İYİ Parti Bolu İlçe Başkanı Murat Güler, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Güler; “Cennet anaların ayakları altındadır” buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Servet Gökçek

İYİ Parti Bolu İlçe Başkanı Murat Güler,  5 Aralık-Dünya Kadın Hakları Günü’nü, Birleşmiş Milletler Cemiyeti'nin 1952 yılında uluslararası bir sözleşmeyle sağlayabildiği kadınlara seçme ve seçilme hakkının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bütün dünya ülkelerinden çok öncesinde Türk kadınına tanındığı gün olarak tanımladı.

5 Aralık, 1921 yılından itibaren tüm dünyada Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlandığına dikkat çeken Güler; “Dünyanın pek çok ülkesinden önce, 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması sebebiyle de 5 Aralık günü Milletimiz için ayrı bir öneme sahiptir. Bu, bizim kadınlarımızın geçmişten günümüze her zaman hak ettiği değeri gördüğünün ve hayatın her alanında aktif rol aldığının göstergesidir.

“HER TÜRLÜ ŞİDDETİN, AYRIMCILIĞIN VE İSTİSMARIN KARŞISINDAYIZ”

Laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği üzere;  “Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadınların eseridir”

Toplumun temel yapı taşını oluşturan aile kavramının en önemli değeri kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması bir toplumun sağlıklı gelişebilmesinin temelidir. “Cennet anaların ayakları altındadır” buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

“KADINLARIMIZA SAYGILARIMI SUNUYORUM”

Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizden hiç bir zaman esirgemeyen en başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi olmak üzere, bütün kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.” İfadelerine yer verdi. 
Etiketler: bolu haberler