Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DÜNYA ŞAMPİYONLARIYLA SPORA DAİR PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DÜNYA ŞAMPİYONLARIYLA SPORA DAİR PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin düzenlediği Dünya Şampiyonlarıyla Spora Dair Paneli BAİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirildi.

Panele Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı, Artistik Cimnastik Halka Aleti Dünya Şampiyonu İbrahim Çolak ve Ayşe Begüm Onbaşı’nın antrenörü Mehmet Ali Ekin panelist olarak katılırken Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Birol Yalçın moderatör olarak katıldı.

Panelde Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Uluslararası Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler ile akademisyenler ve öğrenciler izleyici olarak yer aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Devrim Bulut’tan Panelin Hazırlanmasında Emeği olanlara Teşekkür

Panelde açılış konuşmasını BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Devrim Bulut yaptı. Bulut, panelistlerin başarılarının arkasında yer alan dinamiklerin önemine değinerek panelin hazırlanmasında emeği olanlara teşekkür edip sözlerini bitirdi.

Prof. Dr. Ümid Karlı: “Bu Panel Tutkuyla İşini Yapanların Paneli”

Bulut’un sözlerini bitirmesinin ardından kürsüye gelen BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı; Paneli, tutkuyla işini yapanların paneli olarak nitelendirdi. Karlı, özellikle şampiyonların genç sporculara ilham olduğunu ifade ederek, akademik alanda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin bu organizasyon ile büyük kazanım elde ettiğini ifade ederek organizasyona imza atanlara teşekkür etti.

Suat Çelen: “Bolu ve İzmir Ülkemizin Cimnastiğinin Olimpik Merkezi”

Karlı’nın ardından kürsüye gelen Uluslararası Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Bolu’nun Türkiye’nin cimnastiğinin olimpik merkezlerinden biri olduğunu, tecrübenin çok pahalı elde edildiğini, büyük bir emek ve yatırım gerektirdiğini söyledi. Davetlerinden dolayı organizasyon heyetine teşekkür etti.

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı: Bolu Artık Cimnastiğin Şehri

Çelen’in ardından kürsüye gelen BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu’nun Köroğlu’nun memleketi, aşçıların diyarı ve İzzet Baysal’ın şehri olarak anıldığını dile getirerek ayrıca yapılan çalışmalarla Bolu’nun cimnastiğin şehri olarak da anılacağını söyledi. Panelistlerin tecrübelerinin önemine değinen Alişarlı, panele katılan öğrencilerin bu tecrübelerden faydalanması gerektiğini ifade etti. Şampiyonların tecrübelerinin bireylerin kariyerlerine ışık tutabileceğini vurgulayan Alişarlı, Ulusal Staj Programının öneminin altını çizerek panelde emeği olanlara teşekkür edip sözlerini noktaladı.

Abdullah Şen: “Cimnastikte İzmir’le birlikte Anılmaktan Mutluyuz”

Alişarlı’nın sözlerini noktalamasının ardından Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen konuşmasında, Bolu’nun cimnastikte zirvede olmasından mutlu olduğunu ifade ederek, Bolu’da cimnastik dalındaki faaliyetler hakkında bilgi verdi. Şen, cimnastikte Bolu’nun giderek daha fazla ağırlığı olacağına vurgu yaptığı konuşmasına, sporcuların başarılarının artmasını temenni edip panelde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Dünya Şampiyonlarıyla Spora Dair Paneli

Şen’in konuşmasını bitirmesinin ardından panel kısmına geçildi.

Panelde Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı, Artistik Cimnastik Halka Aleti Dünya Şampiyonu İbrahim Çolak ve Ayşe Begüm Onbaşı’nın antrenörü Mehmet Ali Ekin moderatör Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Birol Yalçın’ın sorularını yanıtladı.

Panelde Onbaşı, nazik davetten duyduğu memnuniyeti ifade ederken Çolak, panelde olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Onbaşı’nın antrenörü Ekin ise panele davet edildiği için teşekkür etti. Moderatör Yalçın, panelistlerin kendilerine yapılan daveti geri çevirmeyip panele katıldıkları için panelistlere teşekkür etti. Panelde Onbaşı, Çolak ve Ekin şampiyonluk anında neler hissettiklerini katılımcılara aktardı. Panelistler şampiyon olabilmek için verdikleri emek hakkında bilgi verip bundan sonraki hedeflerinden bahsetti.

Panelin Sonunda Panelistlere Çiçek, Hediye ve Plaket Takdimi

Panelde soru cevap kısmının bitmesinin ardından çiçek, hediye ve plaket takdimleri yapıldı. Toplu fotoğraf çekimleri ardından etkinlik sona erdi.

Etiketler: bolu haberler