Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DÖRTDİVAN’A 37 BİN 432 TL ÖDENEK

DÖRTDİVAN’A 37 BİN 432 TL ÖDENEK

İl Genel Meclisinin Aralık Ayı toplantıları kapsamında Perşembe günü gerçekleşen oturumda 8 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantılar Cuma günü sona erecek.

Meclis Başkanvekili Üzeyir Ercivan Başkanlığında Perşembe günü gerçekleşen oturumda meclis üyeleri sekiz maddeyi görüşerek karara bağladı. Toplantıda ilk olarak Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İlimiz Merkez İlçe Borazanlar Mahallesi, Turgut Özal bulvarı üzerinde

bulunan 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hizmete açılan İzzet Baysal Ortaokulu binasında bulunan 89,76  m2'lik alanın kantin yeri olarak işletmek veya işlettirilmek üzere tahsisinin yapılmasına dair Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Söz konusu tahsisin uygun olduğu belirtilen rapor oy birliği ile kabul edildi.

İl Özel İdaresinin 2018 yılında uygulanacak olan etüt ve rapor ücretlerinin belirlenmesi ile mülkiyeti il Özel İdaresine ait merkez ve ilçelerde bulunan dükkanların kira sürelerinin bir yıl müddetle uzatılması taleplerinin incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiği toplantıda merkez ilçe Okçular Mahallesinde yapımı devam eden Spor Lisesi ve Sümer Mahallesinde yapımı devam eden İmam Hatip Ortaokulu binalarının bulunduğu parsellerin içinde kalan ring hattı kabinlerinin bulunduğu 30’ar metrekarelik alanın Sedaş’a devredilebilmesi için irtifak hakkı verilmesi talebi de yine komisyona havale edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar doğrultusunda 2018 yılı il Özel İdare bütçesinin bölümleri arasında aktarma yapılmasına karar verilirken, Kıbrıscık ilçe köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Kıbrıscık Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 40.160 TL. ödenek aktarılması da meclis üyeleri tarafından kabul edildi. 

İl Özel İdaresi tarafından yapılan maden sevki denetimlerinde kaçak olarak yakalanan malzemeye kesilecek cezaya esas olmak üzere ve İl Özel İdaresine ait ruhsatlı ariyet ve kalker ocaklarından satılacak olan malzemelerin 2019 yılında uygulanacak metreküp fiyatlarının belirlenmesi ve Dörtdivan ilçe köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 37.432 TL. ödeneğin Dörtdivan Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması taleplerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ile toplantı sona erdi.