Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DOKTOR ADAYLARI, MESLEKİ GEZİ YAPTI

DOKTOR ADAYLARI, MESLEKİ GEZİ YAPTI
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BABÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, Mudurnu'da faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarına gezi düzenledi.


Son sınıf öğrencileri, okuldan mezun olduktan sonra çalışacakları ortamları görmek ve çalıştıkları dönemde karşılaşabilecekleri olumlu ve olumsuz durumları öğrenmek amacıyla mesleki gezi düzenledi.

Mudurnu'da faaliyet gösteren Mudurnu Devlet Hastanesi ile Mudurnu Toplum Sağlığı Merkezine gelen öğrenciler, burada doktorlarla görüştü.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eyüp Aytekin ve Aile Hekimleri Dr. Selim Göksu ile görüşen doktor adayları, doktor olduktan sonra çalışacakları ortam ve çalışma alanlarındaki gerekli bilgileri öğrendi.

Ziyarette bir konuşma yapan İlçe Sağlık Müdürü Aytekin, üniversite öğrencilerinin kendilerini dönemsel olarak ziyaret ettiğini ifade ederek, "Öğrenciler, çalışma ortamlarını yerinde görmek ve pratik kazanmak için okuldan dönüşümlü olarak ilçe hastanesine gelerek çalışmaları gördüler. Gelecekte kendilerine gerekli olacak bilgileri burada yaşayarak öğrendiler." dedi.

Öğrencilerle ilçede görev yapan sağlık çalışanları, ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.