Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DOĞANAY TOPLANTILARI DEĞERLENDİRDİ

DOĞANAY TOPLANTILARI DEĞERLENDİRDİ
AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, geçtiğimiz hafta boyunca AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen toplantılara katıldı.

İlk olarak Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen il başkanları toplantısına katılan Doğanay, hafta sonu da Bursa’da düzenlenen yerel yönetimleri şurasında yer aldı.

Her iki toplantıyı da değerlendiren Doğanay, il başkanları toplantısında kongre süreçlerinin değerlendirildiğini söyledi. Doğanay, yerel yönetimler şurasının da da il, ilçe ve belde belediye başkanları açısından verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

MEHMET FATİH YALINIZ

Her iki toplantıyı da değerlendiren AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay şöyle konuştu; “Çarşamba ve Perşembe itibarıyla Ankara’da genel merkezde yapmış olduğumuz genel merkez toplantısına katıldık. Sonrasında da Cuma, Cumartesi ve Pazar itibarıyla da Bursa’da yerel yönetimlerle alakalı toplantıya katıldı. Bir haftadır tabiri caizse, kamptaydık. Çarşamba ve Perşembe günleri yapılan toplantı bizim her ay düzenlemiş olduğumuz il başkanları toplantısı. Ama bu toplantının özeldeki konusu önümüzdeki süreçle alakalı, özellikle kongre süreçleri ile alakalı. Takvimlerin başlaması ile alakalı, ilçe kongrelerinin ne zaman başlayacağı, il kongrelerinin ne zaman başlayacağı ve hangi tarihte başlayıp, hangi tarihte biteceği noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın bir bilgilendirmeleri oldu. Biz de onu teşkilatımızla birlikte burada paylaştık ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.

“Geniş kapsamlı bir toplantı yaptık”

Daha sonrasında bizim her yıl yaptığımız, her yerel seçim sonrasında muhakkak yaptığımız, Bursa’da yerel yönetimler şurası adı altında 14 ilin buluştuğu, Marmara bölgesi olarak buluştuğumuz bir toplantı oldu. Yerel yönetimler Başkanı Sayın Özhaseki’nin başkanlığında yapılan bir toplantı. Buraya tüm belediye başkanlarımız, il ilçe ve aynı zamanda belde belediye başkanları olmak kaydıyla, aynı zamanda, gençlik kolları yerel yönetimler, kadın kolları yerel yönetimler, il yönetimi yerel yönetimler ve il başkanlarının katılmış olduğu geniş kapsamlı bir toplantı olarak gerçekleşti. Cuma günü girdiğimiz toplantı Pazar günü itibarıyla son buldu.

“Ciddi bir çalıştay oldu”

Buradaki toplantıda, aramızda yeni seçilen belediye başkanları var, daha önce görev yapmış olan belediye başkanlarımız var. Birinci aşaması tamamıyla bir bilgi paylaşımı, tecrübe paylaşımı, geçmiş dönemde hatta 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan belediye başkanlarının ilk gün toplantıda bir sunumları ve aynı zamanda bir bilgi paylaşımı oldu. Sonrasında Genel Başkan Yardımcımız Sayın Özhaseki’nin yapmış olduğu bir toplantı oldu. Cumartesi günü yapılan bir toplantı. Burada da belediyecilik anlamında neler olmalı, neler yapmalıyız, eksikte olan neler. 18 yıl boyunca AK Parti yerel anlamda da genel anlamda da Türkiye’nin gelişimine, değişimine, dönüşümüne vizyonunun değişimine katkıda bulunmuş bir parti. Bu 18 yılın, yereldeki 15 yılın neticesinde de eksiklerimiz neler, bunları da değerlendirerek, yaptıklarımızı da ortaya koyarak, işin sonucu olarak gönül belediyeciliğine giden yolda neler yapmamız gerektiği noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın Genel Başkanımızın talimatı aynı zamanda yerel yönetimler başkanımızın da bizlere aktarımı ile birlikte özellikle vatandaş odaklı, gönül belediyeciliği noktasında nelerin yapılması gerektiği kısmında ciddi anlamda bir çalıştay oldu.

“Millete hizmet noktasında olumlu geri dönüş olacağını düşünüyorum”

Pazar günü de bakan yardımcıları toplantıya katılarak, tüm bakanlıkların bakan yardımcıları, genel müdürleri, genel müdür yardımcılarına kadar oradalardı. Belediye başkanlarımızın sorunları, talepleri, istekleri, aşamadıkları, bürokrasi anlamında bildiklerimize ve bilmediklerimiz anlamında ciddi anlamda, geniş kapsamlı iki buçuk gün süren bir toplantı oldu. Ben çok verimli buldum. Orada yeni katılan belediye başkanları kendileri de defalarca söylediler. İnşallah oradaki toplantıdan çıkan sonuçlar bunların hepsini ele aldığımızda illerine, ilçelerine, beldelerine dönen belediye başkanlarımızın da bunların uygulanması noktasında fikir sahibi oldular. Her belediye başkanının kendi ili, ilçesi, beldesi ile ilgili bir vizyonu vardır. Ama profesyonel anlamda bu konuda yardımların alınmasını da çok doğru buluyoruz ve bu manada çok verimli geçtiğini düşünüyoruz. İnşallah hayırlı olur. Milletimize hizmet odaklı bunun bir geri dönüşü olur diye düşünüyorum.