Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DOĞANAY, İSİM TARTIŞMALARINA KATILDI

DOĞANAY, İSİM TARTIŞMALARINA KATILDI
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, teşkilat yöneticileri ve Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban’la birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, Bolu Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Oturumunda gerçekleşen isim tartışmaları hakkında konuştu.

AK Parti Grubu olarak, Ahmet Baysal ismine ret oyu vermenin söz konusu olmadığına dikkat çeken Doğanay, “Biz Cumhur İttifakı olarak ret oyu vermedik, bunun özellikle bilinmesini istiyorum. Böyle bir şey yapmadık. Biz Necip Fazıl Kısakürek isminin kaldırılarak yerine böyle bir şey olmasının doğru olmadığını söyledik. Yap bir kültür merkezi isim verelim.” diye konuştu.

MEHMET FATİH YALINIZ

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, AK Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Burak Balaban ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı ile birlikte Bolu Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Oturumunda, CHP’li Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz’ün verdiği önerge ile başlayan isim tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın siyasi malzeme olarak kullanılmak istendiğini söyleyen Nurettin Doğanay, “Bolu Belediye Meclisinin dün akşamki gerçekleşen oturumunda üzülerek gördük ki, Ahmet Baysal Amca’mızı hala siyasi malzeme olarak kullanmak istemektedirler. Üzüntümüzün başlıca sebebi budur. Bolu Belediye Meclisi 2019 yılı Ekim Ayı Oturumunda Cumhuriyet Halk Partili üye tarafından verilen, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinin adını Ahmet Baysal olarak değiştirelim önerisi ve akabinde bu önergenin oylanmasının okunarak isim isim yapılması, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaşadığı acziyeti gözler önüne sermiştir.” diye konuştu.

“Biz Uğur Mumcu Parkının ismini değiştirelim demedik”

15 yıl boyunca Bolu Belediyesini AK Partinin yönettiğini ve bu süreçte Bolu’daki park ve cadde isimlerinin değiştirilmesinin gündeme gelmediğini hatırlatan Doğanay şöyle devam etti; “15 yıl boyunca Bolu Belediyesini yöneten AK Parti mensubu yönetim, hiçbir zaman Uğur Mumcu Parkının ismini değiştirelim, İsmet Paşa Caddesi’nin ismini değiştirelim gibi hiçbir aciz davranış içinde olmamıştır. Biz Bolu’muzun ortak değeri olan Ahmet Baysal Amca’mızın ismini kullanarak şark kurnazlığı içinde bizi Bolu Halkı ile karşı karşıya getirmek isteyenler şunu bilmiyorlar; AK Partililer İzzet Baysal Baba’mıza, ne de Ahmet Baysal Amca’mıza olan sevgilerini kimse test edemez. Çünkü AK Parti ailesi olarak Tanju Özcan gibi Bolu Belediye Başkanının yapmış olduğu gibi olay gibi böyle bir basitliğin içine girmedik, girmeyeceğiz. Biz, AK Partinin 15 yıllık Bolu Belediye Başkanlığı döneminde Ahmet Baysal Amca’mızın ismini Sümer Mahallesi’nde bir bulvara da verdik. Bunu başlatanlardan bir tanesiyiz ayrıca.”

“Hangi kafa yapısıyla yapıldığını anlamakta güçlük çekiyorum”

Yaşanan tartışmanın Bolu Halkını kutuplaştırdığını iddia eden Doğanay, “Dünya bir ateş çemberinin içinde, birileri de Türkiye ile uğraşırken, ülkeyi kutuplaşmaya götürmenin, Bolu’da yaşayanları kutuplaştırmaya bu noktadan hareket etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bolu Belediye Başkanı dün ben tüm Boluluların belediye başkanı olacağım diyerek yola çıktı. Sağcısıyla, solcusuyla Bolu’da yaşayan herkes tarafından sağ kesimden de sol kesimden de oy alarak Bolu Belediye Başkanı seçilen Sayın Tanju Özcan’ın bir teklif üzerine, Necip Fazıl Kısakürek isminin kaldırılarak, yerine Ahmet Baysal isminin mecliste kişi kişi oylamaya sunulmasının hangi düşünceyle, hangi kafa yapısıyla yapıldığını anlamakta zorluk çekiyorum.” dedi.  

“Ahmet Baysal’ın isminin oylatılması saygısızlıktır”

Ahmet Baysal’ın isminin oylatılmasının saygısızlık olduğunu ifade eden AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Dün biz Uğur Mumcu Parkının ismi değişsin diye bir teklifte bulunmadık, dün biz İsmet Paşa Caddesi’nin ismi değişsin diye bir teklifte bulunmadık. Dolayısıyla Ahmet Baysal isminin mecliste oylatılması öncelikle Baysal Ailesi’ne yapılmış başlı başına bir saygısızlıktır. Biliyorum ki, inanıyorum ki, Ahmet Amca’yı da üzmüştür. Eğer ki, Bolu Belediye Başkanı Ahmet Amca’ya şu teklifi yapsa; ben Necip Fazıl Kısakürek’in ismini kaldırıp oraya sizin isminizi vereceğim dese, benim bildiğim Ahmet Amca, buna karşı çıkar. Biz 7 aylık Bolu Belediye Başkanlığı sürecine baktığımız zaman artık bu boş işlerle uğraşmak yerine Bolu’nun sorunlarının konuşmak, tartışmak yerine, çöp arabasına binerek gezdiği gibi 7 aydır, çözülemeyen çöp sorununu çözmek gerekir. AK Parti döneminde dağlar delinerek, 3 kilometrelik tünel yapılarak Bolu’ya Karadere Sularını içirmek için o tünel delindikten sonra o tünelin içinin beton işini yapmasını Bolulular beklemektedir. DSİ olarak, hükümet olarak biz oraya 5.5 kilometre alana boruları yıktık, müteahhide yer teslimi yaptık. Müteahhit çalışmaya başlayacak boruların döşenmesi için istimlak gerekmektedir. Bolu Halkı bunları bekliyor.” şeklinde konuştu.  

“AK Parti döneminde yapılan binalara isim vermekten başka icraatları yok”

Doğanay şöyle devam etti; “Ama görüyoruz ki, sadece AK Parti döneminde yapılan sadece bizim açtığımız yollara asfalt dökmenin dışında, AK Parti döneminde yapılan binalara isim vermenin dışında yaptıkları başka hiçbir şey yok. Ahmet Amca’nın ismi en iyi yerde olmalıdır ama yapın bir kültür merkezi, yapın bir şehir stadyumu adını istediği yere verelim. İcraat yapmadan, hiçbir şey yapmadan, vadettiğiniz hiçbir projeyi yapmadan böyle şark kurnazlığı yaparak siyaset yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

“Bolu’da İzzet Baysal ismi en son tartışılacak isimdir”

Burada tüm sivil toplum kuruluşlarına da görev düşmektedir. Bu son yılların en büyük acziyetidir. Ahmet Baysal ismini mecliste bu şekilde oylamaya sokmak bir acziyettir. Bolu’nun manevi babası adına üzüntülerimi paylaşmak isterim. Necip Fazıl da bizim, Nazım Hikmet de bizim, Uğur Mumcu da bizim, Sabahattin Ali de bizim, Sezai Karakoç da bizim. Toplumun tüm değerleri bunlar. Biz bu değerlerin tamamına sahip çıkarsak o zaman güçlü oluruz, o zaman hep birlikte gerçekten Türkiye oluruz. Buna Belediye Başkanı olarak Tanju Bey’in daha fazla dikkat etmesi gerekir. Böyle bir oylamayı, zinhar doğru bulmamaktayım. Bunların tekrarlanmamasını, çünkü Baysal Ailesini bunun yaraladığını düşünmekteyim. Bolu’da İzzet Baysal ismi, en son tartışılacak konudur. Bolu’nun manevi babasıdır. Buradan da herkes uzak dursun. Eserini yap, ortaya çıkart, ismini de hep beraber verelim, birlik içinde destekleyelim. Ama gördüğümüz kadarıyla, sadece bizim yaptığımız binalara isim vermekle meşgul olup burada da şark kurnazlığı yapılmak isteniyor. Biz Cumhur İttifakı olarak ret oyu vermedik, bunun özellikle bilinmesini istiyorum. Böyle bir şey yapmadık. Biz Necip Fazıl Kısakürek isminin kaldırılarak yerine böyle bir şey olmasının doğru olmadığını söyledik. Yap bir kültür merkezi isim verelim.