Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNDE ROTA ‘SUHARLADI ŞELALESİ’ OLDU

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNDE ROTA ‘SUHARLADI ŞELALESİ’ OLDU
Bolu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen doğa yürüyüşleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında son rota, 'Suharladı Şelalesi' oldu. 43 doğasever, Bolu şehir merkezine 135 kilometre uzakta keşfedilmeyi bekleyen Suharladı Şelalesi'ne doğa yürüyüşü yaptı.


Türkiye’nin uluslararası işaret sistemiyle belirlenen en uzun yürüyüş parkurlarına sahip olan Bolu’da, her hafta farklı bir doğa yürüyüşü düzenleniyor.

Bolu Belediyesi ile Bolu Doğa Deneği işbirliğinde düzenlenen etkinlikler kapsamında bu hafta rota, ‘Tabiatın Kalbi’ Bolu’nun bugüne kadar keşfedilmemiş şelaleleri arasında yer alan “Suharladı Şelalesi” oldu.

Bolu, Ankara, İstanbul ve diğer çevre illerden gelen 43 doğasever, Bolu şehir merkezine 135 kilometre mesafe uzaklıkta bulunan, Göynük ilçesine bağlı Soğukçam Köyü mevkiindeki şelaleye doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Zorluk derecesi 3 olan 11 kilometrelik doğa yürüyüşü, 4 saat sürdü.

Şelalede buz gibi suya girerek yorgunluk attılar

Doğaseverler, köylerin, derelerin ve yemyeşil çam ormanlarının arasından geçerek eşsiz güzelliği ile görenleri kendisine hayran bırakan Suharladı Şelalesi’ne ulaştı.

Metrelerce yüksekten akan suların görsel şölen sunduğu şelalede, yorgunluklarını su içerek ve buz gibi suya girerek atan doğa tutkunları, bölgedeki tarihi kalıntıları da inceledikten sonra Türk bayrağı açarak yürüyüşü sonlandırdı.