Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Diş sağlığındaki olumsuzluk genel sağlığı etkiler

Diş sağlığındaki olumsuzluk genel sağlığı etkiler
Bolu Zirve Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nin hem sahibi hem de poliklinikte diş hekimi olan Sait Samed Bulut ve Ömür Kaya , Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutlayarak" Mutlaka ağız hijyenine önem verilmeli ve 6 ayda bir diş kontrolleri yapılmalı ve aksatılmamalı. Diş korkusu problemi olan insanlar ise diş korkusunu yenebilmeleri için mutlaka sağlık sorunu ile ilgili bilgi almalı ,bilgi almaları çok önemli" dedi.

Haber: S.Sevgül Kaba

Ağız ve diş sağlığının önemine değinen Diş Hekimi Sait Samed Bulut, diş sağlığında ki olumsuzluğun genel sağlığı da etkilediğini belirterek hamilelerde erken doğuma, genel sağlığında bozukluk olanlarda ise işlem yapıldığında komplikasyon gelişerek genel sağlığının bozulmasına  ve kalp krizi riski de oluşma durumunun olabileceğini söyledi.

Düzenli bir diş bakımının gerekçelerini açıklayan  Samed Bulut" Günde en az iki sefer diş fırçalamasının yanında   mutlaka diş ipi  ve ara sıra duruma göre ağız gargarası kullanılmalı. Protez kullanan hastalarda ise hareketli  protez kullananlar için ,  her yemek sonrası mutlaka içini temizleyip fırçalamalı gece yatmadan önce çıkartıp bir suyun içine koymalılar. Sabit protezi olan hastalarda da ise  uzun köklülerde ve kök tedavisinde mutlaka kökün altı temizlenmeli" dedi.

Biberon Çürüğüne Dikkat

Diş Hekimi Sait Samed Bulut, çocuklarda diş bakımının önemini belirterek  çocuklarda diş korkusunun oluşmaması için 6-8 aylardan sonra  bir diş hekimine götürülmesinin gerektiğini söyledi. Bulut, biberon çürüğüne dikkat çekerek"  Sütün içine bal, pekmez , bisküvi ilave edilmesiyle  şekerli yiyecekleri tüketen çocukta çürük olmaması kaçınılmaz. Çünkü küçük yaşlarda fırçalama olayı olmuyor. Tam yeni süt dişleri çıkarken korunmasız  oluyorlar  ve yaygın dişlerde çürük görülebiliyor. Bebeklerde diş fırçalamak zor fakat parmak fırçası yöntemi ile fırçalanabilir" dedi.