Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DİŞ HEKİMLERİ GECEDE BİR ARAYA GELDİ

DİŞ HEKİMLERİ GECEDE BİR ARAYA GELDİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, “22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü” ve Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlenen yemekte bir araya geldi.


HABER: Aslı Akış

Paşaköy Kavşağında faaliyet gösteren Hampton By Hilton Otelindeki yemeğe, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, akademisyenler ve BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından ağız ve diş sağlığının öneminin anlaşılması ve toplum bilincinin oluşturulması adına, 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü’ kutlandı.

Gecenin açılış konuşmasını Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz yaptı.

“DİŞ HEKİMLERİ EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR MESLEK SAHİBİYİZ”

BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, diş hekimlerinin eşi benzeri olmayan meslek sahibi oldukları vurgusunu yaparak; “Genç diş hekimleri sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Bu güzel günde bir araya gelmemizi sağlayan BAİBÜ Diş Hekimleri Öğrencileri Yardımlaşma ve Araştırma Topluluğu (DÖYAT) ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Meslekler ya sanat kökenlidir ya da bilim. Bilim adamları bizim hoşumuza gidip gitmeyeceğine bakmadan bununla ilgilenmeksizin sadece gerçeği bulmakla meşguldür. Sanatçılar ise estetik için uğraşırlar. Onların fonksiyon kaygıları yoktur. Bilim adamları da estetiği pek dert etmezler. İçimizde güzel duygular uyandıran biz Venüs heykelinden bir bardak su vermesini bekler misiniz? Elbette beklemeyiz. Bilim adamları ise sadece buldukları gerçekleri insanlık hizmetine sunmak isterler. Biz diş hekimleri eşi benzeri olmayan bir meslek sahibiyiz. Biz, mesleğimiz ile hem sanat, hem bilim, hem de zanaat icra etmekteyiz. Biz, sanat ile bilimi buluşturan bir mesleğin sahipleriyiz. Yani bizler hem sanatçıyız hem bilim adamıyız” ifadelerini kullandı.           

“SİZ DİŞLERİ BİZ ŞEHRİ GÜZELLEŞTİRİYORUZ”

BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz’ın ardından konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “Siz dişleri güzelleştiriyorsunuz biz ise şehri” dedi. Özdemir; “Siz dişleri güzelleştirmeye çalışıyorsunuz bizde şehri güzelleştirmeye çalışıyoruz. Sizler bu şehirden ayrılıp mutlu bir şekilde gittiğiniz zaman Bolu’yu iyi bir şekilde tanıtmanızı istiyoruz. 22 Kasımı toplumun öğretmenler günü ve Tıp Bayramı kadar daha coşkulu kutlaması gerektiğini düşünüyorum. Öğrencilerden “şehrinizde eğlenebileceğimiz, gidebileceğimiz bir yer yok, vakit geçiremiyoruz” eleştirisi alıyoruz.  Biz yeni bir yönetim olarak bu şehri renkli hale getirmek için çalışmalara başladık. Önce ışıklı sonra eğlenceli hale getireceğiz. İnanın bizim dönemimizde 5 yılı tamamladığımızda siz nasıl dişler güzelleştiriyorsanız biz de şehri güzelleştirmek için elimizden gelen çapayı sarf edeceğiz. Son olarak 22 Kasım diş hekimleri haftanızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlenen gece canlı müzik eşliğinde son buldu.