Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“DİRENÇ GÖRÜYORSA, ELBETTE GÜÇ KULLANACAK”

“DİRENÇ GÖRÜYORSA, ELBETTE GÜÇ KULLANACAK”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, polis memurunun HDP’li yöneticiye tokat atmasına ilişkin, “Direnç görüyorsa kolluk gücü elbette güç kullanacak. Bazen orantılı oluyor bazen orantısız oluyor”

Haber: Oğuzhan Eke

İstanbul Kadıköy’de eylem hazırlığında olan HDP’li bir gruba, polis ekipleri tarafından izin verilmedi.  Poliisn uyarılarına rağmen dağılmayan gruba müdahale edilirken HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü’ye bir polis tarafından tokat atıldı. Türkiye gündeminde büyük yankı uyandıran olayı yorumlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, polis memurunu destekledi.

“İNSANİ BİR TEPKİ”

Sosyal medyada yayımlanan programda Fatih Portakal’ın konuğu olan Başkan Özcan, olaya ilişkin, “Burada HDP’liler bir eylem yapmak istiyor. Polis talimat alan kişi, devlet görevlisi… ‘Bu gösteriyi engelleyeceksiniz.’ Sonra polis gerekli uyarıları yapıyor ve orada eski milletvekili olan İstanbul İl Başkanı da polisi itiyor. Tabi polis de insani bir tepki vererek bu hareketi yapıyor” dedi.

“ARKADAŞLARINI ŞEHİT EDEN BİR TERÖR ÖRGÜTÜ VAR”

Polisin davranışının duygusal olduğunu belirten Özcan, “Burada polisi suçlarken ölçü kaçıyor. Daha önce bir HDP’li kadın milletvekili polise vurmuştu. Ama o olay da bile o milletvekili bu kadar, polisin uğradığı gibi adeta linçe uğramamıştı. Polis de insan. Onun arkadaşlarını şehit eden bir terör örgütü var. O terör örgütünün sözcülüğünü yapanlar var… Tabi ki insani duygularına da yenik düşmüş olabilir” ifadelerini kullandı.

“POLİS ARKADAŞTAN ŞİKÂYETÇİ OLMADIM”

Daha önce kendisi yaşadığı olayda, polisten şikayetçi olmadığını hatırlatan Özcan,  “Ben poliste biber gazı yedim. O polis arkadaştan şikâyetçi olmadım. Çünkü o birinden talimat almıştı. Amirinden talimat almıştı. Burada da amirinden talimat almış bir polis memuru var. Küfüre, hakarete maruz kalıyor” diye konuştu.

“KOLLUK GÜCÜ ELBETTE GÜÇ KULLANACAK”

Polisin güç kullanabileceğini de işaret eden Özcan, “Kolluk gücü bir talimat almışsa, karşısında da direnç görüyorsa kolluk gücü elbette güç kullanacak. Bu güç bazen orantılı oluyor bazen orantısız oluyor” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler