Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DİKKAT! BU TARİHLERDE TAM KAPANMA OLABİLİR…

DİKKAT! BU TARİHLERDE TAM KAPANMA OLABİLİR…
Vaka sayılarının 60 bini geçtiği ülkemizde, Koronavirüs tedbirleri nedeniyle kısmi kapanma devam ediyor. Vaka sayılarındaki ürküten yükselişin ardından Ramazan ayında tam kapanma uygulanır mı? şeklindeki sorular da sorulmaya başlandı. Uzmanlar, yeni tedbirlerin işe yaramayacağı, "tam kapanma" dışında seçenek kalmadığı görüşünde.

Haber: Aslı Akış

Alınan son önlemlerle bir haftalık süreçte ancak yüzde 2’lik gerileme yaşandığı belirtildi. Hasta başvurularında en önemli bulaş etkeni yine “aile içi, komşu-eş dost buluşması, toplu taşıma ve kalabalık işyerleri” çıktı. Öte yandan artan Covid-19 vakalarının ardından aldığı kararların sonuçları yakından izleniyor.

TAM KAPANMA MI, SIKI DENETİM Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka ve ölüm sayılarını artmasının ardından Bilim Kurulu'nun tam kapanma önerisini kısmen kabul edip 13 Nisan'da iki haftalık 'kısmi kapanma' kararı alındığını açıklamış iki haftalık kısmı kapanmada beklenilen etki olmazsa daha kalıcı kararlar alınabileceğini de işaret etmişti.

DÜŞÜŞ YOK ARTIŞ DEVAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta kabine toplantısından ardından yaptığı açıklamasına göre 27 Nisan'da sonra erecek 2 haftalık kısmı kapanma döneminde beklenilen düşüş yaşanmadığı gibi artışın da korkutucu boyutlara ulaşması 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması ve ardından hafta sonu tatilinin gelmesi tam kapanma tarihinin öne çekilmesini gündeme getirdi.

KAPANMA TARİHİ NETLEŞECEK Mİ?

Alınan bilgilere göre tam kapanma tarihinin Ramazan bayramını da içine alacak şekilde 23 Nisan ila 17 Mayıs tarihlerinde olacağı konuşulurken tam kapanma kararında ve tarihinin öne çekilmesinde turizm gelirlerinin de belirleyici olduğu değerlendiriliyor. 
Etiketler: bolu haberler