Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Destek başvuruları o tarihe kadar devam edecek

Destek başvuruları o tarihe kadar devam edecek
Bolu Ticaret İl Müdürlüğü , "Gelir Kaybı Desteği" ve "Kira Desteği" için başvuruların 31.03.2021 Çarşamba günü saat 23.59’a kadar e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda alınmaya devam edeceğini duyurdu.
 Bolu Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar  ile Gerçek Kişi Tacirlerini  Covid-19 salgınının olumsuz etkilerinden korumak amacıyla 22.12.2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında "Gelir Kaybı Desteği" ve "Kira Desteği" için başvuruların  31.03.2021 Çarşamba günü saat 23.59’a kadar e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda alınmaya devam edeceğini duyurdu.

 Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ," 14.12.2020 tarihinden önce vergi mükellefiyetini tesis ettirenler, esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkârlar, faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler,  kira desteği için işyeri kira olanlar, faal olan ve işletme hesabı esasına veya bilanço esasına göre defter tutanlardan “esas faaliyet konusu” Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen NACE kodları arasında yer alan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirler faydalanabilmektedir." açıklamasını yaptı.  

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü kira desteği için gerekli evraklar ise" İşyerine ait imzalı kira sözleşmesi ve 2020 yılı içerisinde kira ödemesinin yapıldığını gösterir banka dekontu olarak belirlenmiştir. Başvuru ile ilgili imzalı kira sözleşmesi ve 2020 yılına ait bir adet banka dekontunun başvuru esnasında e-devlete yüklenmesi gerekmektedir.  "diyerek açıkladı. 

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü, "Kira Desteği başvuruları Ticaret İl Müdürlüğü personelince, Bakanlığımızca belirlenen kurallar çerçevesinde değerlendirilecektir. Başvuruları olumlu neticelenen esnaf ve sanatkârlarımız ile gerçek kişi tacirlere destek ödemeleri 3 ay süreyle kendilerine ait banka hesap numaralarına (IBAN) yapılacaktır.  Başvuru şartlarını taşıyan tüm esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlerimizin, Gelir Kaybı Desteği ve Kira Desteği için e-devlet üzerinden başvuru yapmaları, e-devlete erişim imkânı olmayan esnafımızın bağlı bulundukları Esnaf Odasına veya kendi Serbest Muhasebecisine şahsen başvurmaları gerekmektedir." dedi.