Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“DERDİ BU MİLLETİ DAĞITMAK, BÖLMEK, PARÇALAMAK”

“DERDİ BU MİLLETİ DAĞITMAK, BÖLMEK, PARÇALAMAK”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisinin ihracını isteyen HDP’li Milletvekili Gergerlioğlu için, “Terör örgütü sözcülüğünü yapan bir adamsın. Derdi bu milleti dağıtmak, bölmek, parçalamak” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, ülkenin farklı kesimleriyle helalleşmek istediklerinin mesajını verdi. Konuyla ilgili HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı hedef alan bir açıklama yaparak, Kılıçdaroğlu’na seslendi. Başkan Özcan’ın fotoğrafını gösteren HDP’li Gergelioğlu, “CHP helalleşmek istiyorsa, ırkçılık yapan birisini de partisinden ihraç ederek insan hakları savunucuları ile de helalleşsin” ifadelerini kullandı.

“UTANÇ DUYDUM”

Gergerlioğlu’nun Meclisteki açıklamasına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın açıklamasında cevap verdi. Gergerlioğlu’nun fotoğrafını tutmasından utanç duyduğunu belirten Özcan, “Bizi ırkçı ve faşist olmakla çok suçlayan oldu, demeyen kalmadı zaten. Ama çıkıp şu HDP Milletvekili Gergerlioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde benim fotoğrafımı göstermek suretiyle, utanç duydum. Bana ‘Irkçı, faşist’ diyor. ‘CHP bu ırkçı ve faşisti partiden atsın’ diyor. Şimdiye kadar kendi belediyelerine kayyum atanıyor diye ortalığı ayağa kaldırıyorlardı. Bu konuda üç nokta koyuyorum sadece” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜ SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPAN BİR ADAMSIN”

Gergerlioğlu’nu terör örgütüyle iş tutmakla suçlayan Başkan Özcan, “Sen kimsin ya? Sen terör örgütü uzantısı, bebek katili, Amerika’nın kontrolündeki taşeron bir örgütün, Türkiye Büyük Millet Meclisinde sözcülüğünü yapan bir adamsın. Bugüne kadar şehit olan askerlerimize, Allah’tan rahmet diledin mi? Bugüne kadar kandırılmak suretiyle daha çıkan Kürt gençlerin ölümünden üzüntü duyduğuna dair herhangi bir şey söyleyebildin mi? Sen bir şehit ailesini ziyaret edip Allah rahmet eylesin dedin mi? Sen bu PKK terör örgütüne bürgün, ‘Siz terör örgütüsünüz’ diyebildin mi” diye konuştu.

“TERÖR SEVİCİLERİN BU SÖZLERİNİ NEFRETLE KINIYORUM”

Gergerlioğlu’nun terör sevici ve bölücü olduğunu ifade eden Özcan, “Asıl ırkçı sensin, asıl faşist sensin. Ben Türk Milleti’nin mensubuyum. Türk Milleti derken de etnik köken üzerinden konuşmuyorum. Bu ülkede etnik kökeni farklı insanlar var. Etnik köken şereftir. Ben Manav’ım etnik olarak. Çerkez olanlar var bu ülkede. Kürt olanlar, alt kimlikleriyle insanlar gurur duyar. Ama insanların bir de üst kimliği olur. Türkiye’deki üst kimliği, Türk Milleti tanımıdır. İşte bu Gergerlioğlu gibi adamların derdi de bu milleti dağıtmak, bölmek, parçalamak. Gergerlioğlu gibi ırkçı-faşist, terör sevicilerin bu sözlerini nefretle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“TERÖR SEVİCİLERİYLE HELALLEŞMEYİ KAST ETMEMİŞTİR”

Kılıçdaroğlu’nun helalleşmek çağrısına da değinen Özcan, “Bir de bizim genel başkana çağrıda bulunuyor.  ‘Helalleşeceksen bu faşisti partiden at’ diyor. Genel Başkan, ‘Helalleşmek’ derken herhalde terör sevicileriyle helalleşmeyi kast etmemiştir diye düşünüyorum. Kast etmediğini de biliyorum” şeklinde konuştu.
Etiketler: bolu haberler