Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

'Deprem Bolu Dağı Tüneli çıkışındaki bölgeye kayacaktır’

'Deprem Bolu Dağı Tüneli çıkışındaki bölgeye kayacaktır’
DÜ’de 2 yıl önce kurulan merkezin müdürü Doç. Dr. Ali Ateş  Batı Karadeniz’de kısa vadede deprem beklemediklerini belirterek, “Bundan sonra deprem olacaksa bu bölgede doğuya doğru kayacaktır, Bolu Dağı Tüneli çıkışındaki bölgeye kayacaktır. Bundan sonraki depremleri o tarafta bekliyoruz.” dedi.

DÜ’de 2 yıl önce kurulan merkezin müdürü Doç. Dr. Ali Ateş yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşanan büyük depremlerin Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda gerçekleştiğini söyledi.

Ateş, bu fay hattında yaşanan depremlerin de batıdan doğuya doğru seyrettiğini kaydetti.

 “12 Kasım 1999 depremi, Düzce fay hattı üzerinde oluştu. Dolayısıyla bu fay hattının uzunluğu önemli bir belirleyicidir. Bu fay, takriben 70 kilometre uzunluğundadır. Bir önceki depremde 35-40 kilometre uzunluğundaki parçası kırıldı. Demek ki tek parçadan oluşmuyor, bundan sonraki parçada birikmiş bir potansiyel enerji var. Bu enerji belli bir zaman sonra boşalacak, boşalmak zorunda. Bunun sürecini bilmiyoruz ancak şunu biliyoruz; bundan sonra deprem olacaksa bu bölgede doğuya doğru kayacaktır, yani Bolu kesimine doğru kayıp o civarda olacaktır, Bolu Dağı Tüneli çıkışındaki bölgeye kayacaktır. Bundan sonraki depremleri o tarafta bekliyoruz. Orada birikmiş bir enerji var. Kısa vadede bir enerji boşalması olacağını düşünmüyorum ama olursa hazır olan, birikmiş olan enerji doğuya doğru kayacaktır.”

Etiketler: deprem bolu dagi tuneli