Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DEPREM BÖLGESİNDEN KAÇTILAR, BOLU’DA DEPREME YAKALANDILAR

DEPREM BÖLGESİNDEN KAÇTILAR, BOLU’DA DEPREME YAKALANDILAR
Deprem bölgesinden Bolu’ya gelerek KYK yurtlarında konaklayan depremzedeler bugün yine depreme yakalandı. Afetzedelerin bir kısmı korku yaşayarak şehri terk etme kararı alırken çevre illere gitmek için hazırlıklar başladı.

Bolu'da saat 13.55'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ederken deprem bölgesinden Bolu’ya gelerek KYK yurtlarında konaklayan afetzedeler yine depreme yakalandı. Yaşanan paniğin ardından bazı depremzede vatandaşlar yurtlardan çıkış yaparak çevre illere gitmek üzere valizlerini topladı. 500’ün üzerinde afetzedenin kaldığı yurtta depremzedeler KYK yurduna girmekte tedirginlik yaşıyor.

Hatay’dan Bolu’ya gelen depremzede Mehmet Kuday, “Hissettik, Allah kimsenin başına vermesin. Bu Allah’tan bir uyarıdır. Deprem, sel, fırtına gibi afetler Allah’tan bize bir uyarı. Hatay’da yaşadığımız anları yaşayacağız diye korktuk” dedi.

Bazı vatandaşların yurttan çıkış yaptığını ifade eden Sadık Kuday, “O depremin korkusunu atlatamadığımızdan dolayı korktuk. Allah kimseye bir daha yaşatmasın. Gerçekten çok kötü, o manzara kötüydü. Bolu’da yaşanan deprem nedeniyle yurdu terk edenler oldu. O hissi yaşayanlar, korkudan dolayı gidenler oldu” diye konuştu.

Nurettin Çolak ise, “Depreme alıştık artık. İskenderun’dan Bolu’ya geldik. Oradaki aynı etkiyi yaşadık burada. Yurtta vatandaşlar korkmuştu, onları sakinleştirmeye çalıştım” ifadelerine yer verdi.

Taha Güven ise, “Ben yatakta uzanıyordum. Ranza sallanmaya başladı. Oda da 3 kişi kalıyorduk. Kardeşlerim okuldaydı. Yurtta bayağı bir panik havası yaşandı. Biz kötü hissettik. Şu anda da Bolu’da yaşayan dayımızın evine gidiyoruz” şeklinde konuştu.
Etiketler: bolu haberler