Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DEMOKRASİ MEYDANI GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

DEMOKRASİ MEYDANI GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özcan, demokrasi meydanını beton görüntüsünden kurtaracağız. Meydanın %70’i ağaç, yeşil ve çim olacak. Göreceksiniz bu meydan şu ankinden daha çok hareketlenmiş olacak. Tünelin kullanımı, yukarı çarşıya ulaşım bu çalışmalardan sonra hareketlenecek” dedi.

Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında belediye olarak yeni projeler ve çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Demokrasi Meydanında yapılacak değişiklikleri anlattı. Başkan Özcan, meydanı yeşillendirip ağaçlandıracaklarını belirterek yeni düzenlemeler ile sivil araçların girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

“DEMOKRASİ MEYDANI’NIN %70’İ AĞAÇ OLACAK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, görsel anlamda güzel bir görünüme kavuşacağını ifade ettiği demokrasi meydanının %70’nin ağaç olacağını söyledi. Özcan; “Biliyorsunuz bu meydanı adı demokrasi meydanı. Bu meydanın genel görüntüsünden kimse memnun değildi. Biz bu çalışmaya geçen yıl başlamayı düşünüyorduk fakat bankaların olduğu blok tamamlanmamıştı. Biz bloğu tamamladık, bankalar ve iş yerleri taşınmaya başladı. Bu beton görüntüsünden demokrasi meydanını kurtarmak istiyoruz. Bu meydanı ağaçlandırıp yeşillendireceğiz. Gördüğünüz bu meydanın %70’i ağaç, yeşil ve çim olacak. Arada güzel yürüyüş yolları olacak. Amacımız bu meydana sivil araç girişini tamamen engel olmak. Görsel anlamda da güzel bir görüntüye kavuşmasını sağlayacağız. Belediye meclisinden karar aldırmıştı. Bankaların olduğu bölümü ayrı tutuyoruz çünkü orası ile ilgili önümüzdeki 15 gün içerisinde ihalemizi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“6-7 METRELİK AĞAÇLARI YERLEŞTİRECEĞİZ”

Demokrasi meydanı zemininde önceki dönemde pahalı taşlar kullanıldığı aktaran Başkan Tanju Özcan; “Aralarında kırık olanlar var kırık olmayanlar var ama bu taşların %70’ni kurtarabiliyoruz. Kırık olmayanları israf etmiyoruz çünkü bu taşlar bizim için kıymetli. Başka alanlarda çevre düzenlemelerinde, kaldırım yapılmasında bunları kullanmış olacağız. Bu konuya da çok dikkat ediyoruz.  Havuzun olduğu yere geçtiğimiz dönemlerde birkaç kez beton atıldığı için o betonun kaldırılması aradaki sarı malzemeden sonra toprağa ulaşmak nihai hedefimiz. Ağaç yerlerimizi belirleyeceğiz ve ağaçlarımızı yetişkin ağaç olarak buraya nakil edeceğiz. 2-3 metrelik ağaçlar değil belirlediğimiz 6-7 metrelik ağaçları yerleştireceğiz. Kısa zaman içinde ne yapmak istediğimiz ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

“KÖROĞLU HEYKELİ TESCİLİ YAPILACAK”

 Demokrasi Meydanında bulunan Köroğlu Heykeli’nin tescilinin de yapılacağını söyleyen Başkan Özcan “Demokrasi meydanı çalışmaları bittikten sonra Köroğlu heykeli yıllardı orada biliyorsunuz. Ancak tescili yapılmamış inşallah onun tescili yapılması konusunda da adım atacağız” dedi.

LED EKRANIN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Başkan Özcan, Bolu Belediyesi’nin tamamen kendi imkanları ve personeli ile üretmeye başladığı ve demokrasi meydanına yerleştirilen led ekranın yerinin değiştirildiğini belirterek; “Demokrasi Meydanına led ekran yerleştirmiştik. Tanıtımını yaparken kendi ürettiğimiz led ekranı belediye önünde sergileyeceğiz demiştik. Nihai olarak burada kalmasının planlamamıştık. Sayın valimiz ile istişare ederek o led ekranı valilik önüne aldık. İnşallah 1-2 ay içerisinde bu meydanın yeşillendiğini vatandaşlarımız görecek” diye konuştu.

“MEYDANA SİVİL ARAÇ GİRİŞİNE TAMAMEN KAPATACAĞIZ”

Demokrasi meydanının son halini alması durumda tünelin kullanımı ve yukarı çarşıya ulaşım konusunda hareketlenme yaşanacağının vurgusunu yapan başkan Özcan; “Meydana sivil araç girişine tamamen kapatacağız. Benim aracım da dahil protokol araçları belediyenin arkasından giriş yapacak. Ancak bu bölgeden sadece belediye otobüsleri geçecek. Ortalama 5 dakikada bir belediye otobüsleri geçecek ve aşağıdaki ana merkez durağı belediye karşındaki iş yerleri önüne alacağız. Rengi kırmızı ya da sarı olacak bir otobüs yolu olacak. Ancak istiklal caddesindeki gibi özel bir yol yapmayacağız. Aynı zamanda yayalarında gidip gelebileceği bir yol olacak. Göreceksiniz bu meydan şu ankinden daha çok hareketlenmiş olacak. Tünelin kullanımı, yukarı çarşıya ulaşım bu çalışmalardan sonra hareketlenecek. Biz bunu uzun süredir düşünüyorduk ama bugünlerde hayata geçirdik” şeklinde konuştu.