Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DEMİRKOL’DAN ÖNEMLİ KORONA NOTLARI

DEMİRKOL’DAN ÖNEMLİ KORONA NOTLARI
Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Bolu’da yapılan test sayısının 150, temas takip ekiplerinin sayısının ise 40’a ulaştığını duyurdu.

HABER: Aslı Akış

Korona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Bolu’da da İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar neticesinde laboratuvar çalışmaları 24 saate çıkarılırken, pozitif çıkan kişilerin kimlerle temas ettiğini takip eden tim sayısı da 40’a çıkarıldı.

Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, sosyal medya hesabından “korona notlarımız” başlıklı paylaşımında önemli bilgileri Bolululara aktardı.

PSİKO SOSYAL DESTEK HATTI HİZMETİNİZDE

Demirkol; “Bolu’daki tüm sağlık çalışanlarımız ve vatandaşlarımız için 7/24 psikososyal destek hatlarımız hizmete girmiştir.

FİZİK TEDAVİ HASTANESİ İZOLASYON HASTANESİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Fizik Tedavi Hastanemiz Bolu’da tanı konulmuş ve tedavisi tamamlanmış vatandaşlarımızın yakın takibi ve çevresine bulaş riskini en aza indirmek için izolasyon hastanesi/oteli olarak hizmet vermeye başlamıştır.

TEMAS TAKİP TİMLERİ ARTIRILDI

Pozitif çıkan vakaların temaslılarını en hızlı şekilde tespit edip test yapmak ve izolasyonu etkin şekilde yürütmek amacıyla 7/24 esaslı filiasyon(temas) takip timlerimiz sayıca arttırılarak 40 ekibe ulaşmıştır.

Evde sağlık timlerimizin sayısı, 20 yaş altı vatandaşlarımıza etkin ve hızlı sağlık hizmeti verebilmek için sayıca arttırılmıştır.

GÜNLÜK TEST SAYISI 150’YE ULAŞTI

PCR laboratuvarımızda 24 saatlik çalışma düzenine geçilmiş ve test sayımız günlük 150’ye ulaşmıştır.

HASTA VE REFAKATÇİLERE MASKE VERİLİYOR

Hastanelerimizde, muayene için gelen tüm hasta ve refakatçilerimize maske verilmektedir.

KORUYUCU EKİPMAN DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Sağlık çalışanları için tahsis edilen misafirhane ve yurt hizmetlerimiz, serbest eczacı, aile hekimliği çalışanları, intörnler ve özel hastane çalışanları dâhil tüm sağlık çalışanları olarak genişletilmiştir.

Tüm aile hekimliklerimize koruyucu ekipman desteği sağlanmıştır “ ifadelerine yer verdi.